Team Mijnzzp

Wat doet een Commandant der Strijdkrachten?

De Commandant der Strijdkrachten is de hoogste militair binnen defensie en geeft leiding aan de militairen en burgers van de landmacht, de luchtmacht en de marine inclusief marechaussees wanneer ze onder de verantwoordelijkheid werken van de Minister van Defensie. De Koninklijke Marechaussee heeft een aparte status binnen defensie als politieorganisatie en maakt geen onderdeel meer uit van de landmacht als wapenonderdeel. De Koninklijke Marechaussee behoort wel toe één van de vier krijgsmachtdelen van de Nederlandse krijgsmacht, maar staat dus niet direct onder bevel van de Commandant der Strijdkrachten. De Commandant der Strijdkrachten is de leidinggevende van de landstrijdkrachten (landmacht), de luchtstrijdkrachten (luchtmacht) en de zeestrijdkrachten (marine). Een veel gebruikte afkorting voor de Commandant der Strijdkrachten is de afkorting CDS. De CDS is als hoogste militair verantwoordelijk voor de inzet van militairen op missie en heeft ook de dagelijkse leiding over missies. Daarnaast zal de CDS ook regelmatig verslag uitbrengen aan de minister van Defensie. De Commandant der Strijdkrachten moet gezien worden als belangrijkste militair adviseur, die politiek leiders zal informeren over defensie en alle lopende missies. Het worden van de Commandant der Strijdkrachten is niet zomaar mogelijk, omdat de functie Commandant der Strijdkrachten een bijzondere functie is op hoog niveau. De functie Commandant der Strijdkrachten is een functie met grote verantwoordelijkheden. Het is de Commandant der Strijdkrachten die verantwoordelijk is voor de uitvoering voor alle militaire inzet in binnen- en buitenland. Voorheen noemde men de Commandant der Strijdkrachten ook wel Chef Defensiestaf, echter is deze benaming komen te vervallen. Het is niet zo dat de Commandant der Strijdkrachten alleen verantwoordelijk is voor militaire operaties. Denk juist ook aan het leiding geven aan humanitaire missies waarbij Defensie een rol speelt.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Commandant der Strijdkrachten

Wat is het salaris en tarief van een Commandant der Strijdkrachten? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Commandant der Strijdkrachten in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Commandant der Strijdkrachten

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Commandant der Strijdkrachten bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl