Politicus

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Politicus?

Een politicus is een persoon die een ambt of functie vervult binnen de politiek. Politicus kan betrekking hebben op een ambt, zoals het ambt burgemeester, of heeft betrekking op een politieke functie, zoals de functie gemeenteraadslid, Tweede Kamerlid of wethouder. Een politicus kan het beste omschreven worden als een persoon die een gekozen functie bekleedt, waarbinnen deze zich inzet voor bepaalde belangen en doelen. Een belangrijk punt als we spreken over politicus is dat een politicus beslissingen kan nemen of dat de politicus invloed heeft op besluitvorming. De meeste politici zijn lid van een politieke partij, die gezamenlijk opkomen voor hun standpunten. Binnen het partijprogramma van de politieke partij spreken de verschillende politici af wat de belangrijkste doelstellingen en standpunten zijn van de partij, zodat de partij eendracht uitstraalt. Het uitstralen van eendracht is belangrijk, omdat op deze manier meer en betere resultaten behaald worden dan als iedereen zijn eigen weg kiest. De functie politicus is aan te merken als belangrijk functie, omdat het de politici zijn die nieuw beleid bedenken, uitwerken en doorvoeren. Met dit beleid kan iedereen te maken krijgen, afhankelijk van het beleid. De functie politicus is een bijzondere functie, die niet voor iedereen weggelegd is, omdat de functie om bijzondere competenties, kennis en ervaring vraagt. In de meeste gevallen worden politici gekozen tot lid van de politieke partij door andere partijleden. Vanzelfsprekend moet de term politicus vrij algemeen gezien worden, omdat iedereen die politiek actief is aangemerkt kan worden als politicus. Een belangrijke voorwaarden hierbij is wel dat een politicus invloed moet kunnen uitoefenen op beleid en regelgeving. Iemand die aan de zijlijn actief is met betrekking tot politieke onderwerpen kan in de kern niet aangemerkt worden als politicus. Denk bijvoorbeeld aan presentators of aan politicologen, die beroepsmatig veel met de politiek te maken hebben.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Politicus

Wat is het salaris en tarief van een Politicus? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Politicus in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Politicus

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Politicus bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl