Europarlementarier

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Europarlementarier?

Een Europarlementariër is een gekozen volksvertegenwoordiger van de Europese Unie, die onderdeel uitmaakt van het Europees Parlement. Het Europese Parlement heeft vergaande wetgevende bevoegdheden, die van invloed zijn op alle lidstaten, burgers en andere landen, die met de Europese Unie te maken hebben. Het Europees Parlement is één van de belangrijkste en machtigste parlementen ter wereld, omdat het aantal electoraten zo groot is binnen de Europese Unie. Electoraat heeft betrekking op alle burgers die mogen stemmen binnen de Europese Unie. Europarlementariërs worden eens in de vijf jaar gekozen door de burgers van de Europese Unie en in totaal zijn er 751 leden van het Europees Parlement (Europarlementariërs) waarvan er 750 mogen stemmen. De voorzitter van het Europees Parlement is een parlementslid, maar mag niet meestemmen als voorzitter, waardoor het aantal uitkomt op 750 stemgerechtigde parlementsleden. Een andere benaming voor een Europarlementariër is ook wel Lid van het Europees Parlement en een andere benaming voor Europees Parlement is wel Europarlement (EP). De verschillende parlementsleden binnen het Europees Parlement vertegenwoordigen hun politieke fractie en sluiten zich over het algemeen aan bij een coalitie, om zo een vuist te kunnen vormen binnen het Europese Parlement. Binnen het Europees Parlement zijn er acht fracties waarvan de Europese Volkspartij (EVP) en de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten (S&D) de grootste fracties vormen. Een fractie bestaat uit verschillende volksvertegenwoordigers, die samen en coalitie vormen, zodat doelen bereikt kunnen worden. Het samenwerken als Europarlementariër binnen een coalitie maakt de werkzaamheden makkelijker, omdat de diverse taken dan beter verdeeld kunnen worden. Een coalitie is niks anders dan verschillende politieke partijen die samenwerken en dus een verbond vormen in een fractie.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Europarlementarier

Wat is het salaris en tarief van een Europarlementarier? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Europarlementarier in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Europarlementarier

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Europarlementarier bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl