Infiltrant

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Infiltrant?

Een infiltrant is een persoon, die undercover gaat en werkzaam is voor de politie, geheime diensten of de mediasector, zoals onderzoeksjournalisten. Daarnaast is het denkbaar dat een infiltrant werkzaam is voor het bedrijfsleven of een criminele organisatie, die baat kunnen hebben bij infiltratie. Over het algemeen kunnen we stellen dat infiltranten ingezet worden om bewijs te verzamelen, zodat de politie of de geheime dienst criminelen kan vervolgen. Journalisten kunnen ook om verschillende redenen infiltranten inzetten, zoals voor het ontmaskeren van oplichters of het verkrijgen van bepaalde informatie, die niet op een andere manier te verkrijgen is. De belangrijkste kenmerken van een infiltrant zijn dat hij of zij niet onder zijn of haar echte identiteit werkzaam is, en probeert het vertrouwen te winnen van specifieke personen of organisaties. Het doel van infiltranten om te infiltreren kan per organisatie verschillen, echter is het doel in de meeste gevallen het verkrijgen van informatie. Het is niet zo dat alleen de overheid gebruikmaakt van infiltranten. Infiltranten kunnen ook ingezet worden door de media om bepaalde informatie te vergaren. Het is wel zo dat het voornamelijk de overheid is die gebruikmaakt van infiltranten, om criminelen te kunnen ontmaskeren. Het gebruiken van infiltranten is juridisch gezien gevoelig, omdat niet alles zomaar is toegestaan. De politie en andere overheidsdiensten gaan heel voorzichtig te werk als er infiltranten ingezet worden, omdat het belangrijk is dat het verzamelde bewijs gebruikt mag worden tijdens de strafvervolging. De meest simpele opsporingsmethode die rechercheurs kunnen toepassen is het uitvoeren van veldwerk in burgerkleding. Dat een rechercheur werkzaam is in burgerkleding maakt een rechercheur nog een infiltrant. Pas als een rechercheur een andere benaming gebruikt of zich uitgeeft voor crimineel is er sprake van een infiltrant.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Infiltrant

Wat is het salaris en tarief van een Infiltrant? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Infiltrant in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Infiltrant

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Infiltrant bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl