Bode

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Bode?

Een bode is iemand die oorspronkelijk voor zijn beroep post of administratieve documenten rondbrengt naar medewerkers van een bepaalde afdeling. Naast het intern rondbrengen van post kan een bode ook post verzorgen op andere locaties en heeft het beroep bode dus raakvlakken met de beroepen postbode en koerier. Tegenwoordig kennen de meeste mensen het beroep bode alleen nog vanuit de rechtbank of vanuit gemeentes, waar bodes nog steeds veelvuldig ingezet worden. Een moderne bode is echter niet alleen maar verantwoordelijk voor het rondbrengen van post. Andere werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het ontvangen van bezoekers en het begeleiden van bezoekers naar de juiste afdeling of zaal. Als een bode werkzaam is voor een gemeente spreekt men ook wel van een gemeentebode. Een bode die werkzaam is voor een rechtbank noemt men een rechtbankbode. De werkzaamheden als bode kunnen verschillen per organisatie waar de bode werkzaam is. Een gemeentebode kan bijvoorbeeld ingezet worden om huwelijken te begeleiden en een rechtbankbode juist om rechtzittingen te begeleiden. De benaming bode moet dan ook vrij algemeen gezien worden, omdat er verschillende soorten bodes bestaan.

Lees verder...

Opleiding tot Bode

Welke opleiding is nodig om Bode te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bode? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bode

Wat is het salaris en tarief van een Bode? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bode in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl