Bode

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Bode?

Een bode is iemand die oorspronkelijk voor zijn beroep post of administratieve documenten rond bracht naar medewerkers van een bepaalde afdeling. In het verre verleden kon een bode ook gesproken berichten doorbrengen maar dit komt tegenwoordig bijna niet meer voor. Naast het intern rondbrengen van bijvoorbeeld post kan een bode ook post verzorgen op andere locaties en heeft het beroep bode dus raakvlakken met de beroepen postbode en koerier. Tegenwoordig kennen de meeste mensen het beroep bode vanuit de rechtbank of gemeentes waar deze nog veelvuldig ingezet worden. Een bode doet tegenwoordig meer dan alleen post rondbrengen zoals het begeleiden van bezoekers zodat een rechtszitting of bijvoorbeeld een vergadering ordelijk zal verlopen. Welke taken een bode precies heeft kan per organisatie wel verschillen.

Lees verder...

Opleiding tot Bode

Welke opleiding is nodig om Bode te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bode? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bode

Wat is het salaris en tarief van een Bode? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bode in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl