Opleiding tot Bode

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingBedrijfskunde MER (Hbo)
VervolgopleidingRechten (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding juridisch medewerker

Wie een carrière ambieert als bode kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding juridisch medewerker, wat een uitstroomrichting is binnen de beroepsrichting juridisch & recht. De Mbo-opleiding juridisch medewerker noemt men op sommige Mbo-scholen ook wel de opleiding openbaar bestuur. Tijdens deze brede Mbo-opleiding leer je onder andere het verrichten van frontoffice werkzaamheden, het verrichten van ondersteunende werkzaamheden, het uitvoeren van beleid en het behandelen van aanvragen of opdrachten. Tijdens deze opleiding zal je ongeveer de helft van de tijd stage lopen bij een erkend leerbedrijf zoals gemeentes, rechtbanken, ministeries, provincies, waterschappen en bijvoorbeeld de belastingdienst. Tijdens de praktijkstage zal je onder toezicht staan van een leermeester en stagebegeleider van school.

Opleidingsduur en niveau juridisch medewerker

De Mbo-opleiding juridisch medewerker zal over het algemeen drie tot vier jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen juridisch medewerker

Na het afronden van de Mbo-opleiding juridisch medewerker niveau vier is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding rechten.

Vooropleiding juridisch medewerker

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding juridisch medewerker op niveau vier. Het is tegenwoordig wel zo dat de meeste scholen eerst een intakegesprek houden, om te bekijken of iemand wel voor de juiste opleiding kiest. Daarnaast is het voor deze opleiding verplicht om een verklaring omtrent het gedrag (VOG) te kunnen overleggen, omdat je als juridisch medewerker vaak met gevoelige informatie te maken zal krijgen. Ook moet je een voldoende hebben voor het vak Nederlands.

Mijnzzp.nl