Avatar van Team Mijnzzp

Algemene informatie over de entertainmentbranche

De entertainmentbranche is zeer groot en kent verschillende vakgebieden in uiteenlopende sectoren zoals artiesten, muzikanten, dansers en acteurs. Ook behoren tot de entertainmentbranche winkels gericht op entertainment zoals cd-winkels en gamewinkels. Het aantal professionele zangers binnen Nederland bedraagt plusminus 200 artiesten waaronder zich zo'n 20 zogenaamde topartiesten bevinden. Deze 200 artiesten zijn jaarlijks goed voor ongeveer 12.500 optredens. Een gemiddeld optreden van een bekende topartiest bedraagt 25 minuten en kost om en nabij 15.000 euro. Andere zangers c.q. artiesten die wellicht iets minder populair zijn vragen ongeveer 7.000 euro per optreden. Niet of nauwelijks bekende artiesten vragen doorgaans een veel kleinere vergoeding. Het aantal muzikanten binnen Nederland bedraagt ongeveer een half miljoen die zeker niet allemaal als ondernemer werkzaam zijn. Het is niet mogelijk om een gezamenlijk aantal artiesten te benoemen omdat er zeer veel verschillende soorten artiesten bestaan.

Carrièremogelijkheden binnen de entertainmentbranche

De carrièremogelijkheden binnen de entertainmentbranche zijn sterk afhankelijk van je eigen competenties en opleidingen. Binnen de entertainmentbranche kun je natuurlijk een zeer goede carrière opbouwen wanneer je over bijzondere talenten beschikt. Er komt heel veel bij kijken om echt te kunnen doorbreken als artiest en er zijn er dan ook niet veel die dit redden. Daarnaast zijn er ook voldoende artiesten werkzaam die wellicht ook nog een andere reguliere baan hebben naast hun artiestenbestaan.

Opleidingen en cursussen entertainmentbranche

Binnen de entertainmentbranche worden uiteenlopende soorten opleidingen en cursussen aangeboden. Voor specifieke opleidingen en cursussen verwijzen wij naar de beroepen die uitgebreid omschreven zijn op Mijnzzp. De meeste artiesten hebben minimaal een Mbo-opleiding of Hbo-opleiding afgerond. Een artiest is in principe nooit uitgeleerd en zal zich verder kunnen ontplooien door het volgen van cursussen na de opleiding.

Brancheverenigingen en belangenbehartigers binnen de entertainmentbranche

Starten als zelfstandig ondernemer binnen de entertainmentbranche

Binnen de entertainmentbranche zijn zeer veel zelfstandig ondernemers actief die uiteenlopende diensten kunnen aanbieden in verschillende vakgebieden. Binnen de entertainmentbranche zijn lang niet alle ondernemers fulltime werkzaam en kan een artiest ook nog een andere baan hebben. Wie als ondernemer wenst te starten binnen de entertainmentbranche doet er goed aan zich goed voor te laten lichten door de kamer van koophandel en belastingdienst om mogelijke problemen te voorkomen. Daarnaast is het hebben van een uitgebreid netwerk binnen de artiestenwereld een goede manier om kennis te vergaren. Ook zijn er diverse brancheorganisaties binnen de entertainmentbranche die je ook kunnen voorzien van nuttige informatie en wellicht je belangen kunnen behartigen als ondernemer.

Informatie over de entertainmentbranche op Mijnzzp

Binnen de entertainmentbranche op Mijnzzp hebben wij momenteel ruim 80 beroepen opgenomen, die uitgebreid omschreven zijn en tevens voorzien van één of meerdere filmpjes. Bij alle beroepen hebben wij vaste informatie opgenomen zoals mogelijke opleidingen, waar je kan werken, competenties, arbeidsmarktperspectief en arbeidsvoorwaarden. De entertainmentbranche op Mijnzzp trekt dagelijks zeer veel bezoekers die op zoek zijn naar mogelijke opleidingen of algemene informatie over de branche. Ook veel scholieren bezoeken onze website regelmatig voor spreekbeurten. De populairste beroepen binnen de entertainmentbranche op Mijnzzp zijn momenteel de beroepen danser, circusartiest, verhalenverteller, artiestenbemiddelaar, dirigent en het beroep stuntman.

Mijnzzp.nl

Avatar van Team Mijnzzp
Decorontwerper
Drummer
Artiestenbemiddelaar
Acrobaat
Regisseur
Art director (film en televisie)
Scenarioschrijver
Goochelaar
Acteur
Zangleraar
Songwriter
Entertainer
Muzikant
Danser
Deejay
Orgelman
Toneelspeler
Circusartiest
Komiek
Stemacteur
Poppenspeler
Zanger
Clown
Musicus
Sinterklaas
Kerstman
Dichter
Figurant
Verhalenverteller
Gitarist
Muziekleraar
Tentenbouwer
Feestorganisator
Artiest
Nachtclubeigenaar

Mijnzzp.nl

Avatar van Team Mijnzzp

Mijnzzp.nl

Zzp-ers en advertenties