Soapacteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Soapacteur?

Een soapacteur is een acteur die doorgaans onderdeel is van een dagelijkse soap op televisie of internet. Een soap is een serie waarin een soapacteur een vaste rol vervult en waarbij de belevenissen van de fictieve persoon in beeld en geluid naar voren komen. In de soap draait het daarbij vooral om de interacties met andere soapacteurs die ook elk een rol vervullen van een bepaald karakter in een fictieve wereld. De emoties die de belevenissen oproepen, vormen vaak de basis voor de soap, net als de relaties tussen de personages in de soapserie. Er zijn doorgaans meerdere verhaallijnen die door elkaar lopen. De verhaallijnen zijn vaak redelijk voorspelbaar en de personages hebben veelal een stereotiep karakter. Er is niet altijd een duidelijk begin of einde aan een verhaallijn. Een soapacteur kan overigens in verschillende soorten soapseries spelen. Er zijn wat dat betreft verschillende soorten soapseries te onderscheiden, zoals een docusoap die een combinatie vormt van een documentaire en een soap. Zo zijn er ook klassieke soaps waarin een fictieve glamourwereld centraal staat, net als dat er historische soaps zijn. Het werk van een soapacteur bestaat onder meer uit het leren van tekst uit het hoofd, want er dient een script gevolgd te worden. Ook dient een soapacteur zich in te leven in het karakter van de rol die vervuld dient te worden. Daarbij werkt een soapacteur samen met andere soapacteurs die dus elk een eigen rol vervullen in de televisieserie of internetsoap. Een soapacteur trekt ook de kleding aan die bij de rol hoort en wacht tussendoor op de set tot het de beurt is om te acteren. De rol van een soapacteur is niet altijd gegarandeerd voor een lange termijn, want er bestaat een kans dat het personage uit de serie wordt weggeschreven.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Soapacteur

Wat is het salaris en tarief van een Soapacteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Soapacteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Soapacteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Soapacteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl