Feestorganisator

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Feestorganisator?

Een feestorganisator is een organisator die werkzaam is binnen de entertainmentbranche. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een feestorganisatie het beste omschrijven als het organiseren en begeleiden van feesten, wat betrekking kan hebben op verschillende soorten feesten. Het organiseren van een feest is meestal veel werk, afhankelijk van het soort feest. Als feestorganisator ben je meestal verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden dat ook betrekking hebben op de veiligheid van feesten. Als het om een groot feest gaat, is het tegenwoordig in veel gevallen verplicht om een vergunning aan te vragen, waarbinnen precies is opgenomen aan welke voorwaarden de feestorganisator zich moet houden. Dit heeft bijvoorbeeld betrekking op de aanwezigheid van beveiligers en de aanwezigheid van eventuele EHBO'ers. Wat de voorwaarden precies inhouden om een feest te kunnen organiseren is afhankelijk van het feest, het aantal bezoekers en de locatie van het feest. Het organiseren van professionele feesten moet niet onderschat worden, omdat het organiseren van feesten veel werk kan zijn. De werkzaamheden van een feestorganisator moeten heel ruim gezien worden, omdat een feestorganisator verantwoordelijk kan zijn voor het organiseren van verschillende feesten zoals bruiloften, bedrijfsfeesten en openbare feesten waarop veel bezoekers kunnen afkomen. De inhoudelijke werkzaamheden kunnen ook per feest verschillen, omdat het organiseren van feesten in de meeste gevallen maatwerk zal zijn. Het beroep feestorganisator moet verder dus vrij algemeen gezien worden, omdat feestorganisators te maken kunnen hebben met het organiseren van kleine feesten tot zeer grote feesten. Het organiseren van kleine feesten kan niet zomaar vergeleken worden met het organiseren van grote feesten. Een feestorganisator kan in sommige gevallen ook aangemerkt worden als impresariaat.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Feestorganisator

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Feestorganisator

Welke opleiding is nodig om Feestorganisator te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Feestorganisator? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Boekhoudprogramma vergelijken Feestorganisator

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Feestorganisator bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl