Opleiding tot Feestorganisator

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauHbo Vrijetijdsmanagement
Vooropleidingleisure & hospitality (Mbo 4)
VooropleidingHavo of Vwo
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Hbo-opleiding Vrijetijdsmanagement

De Hbo-opleiding vrijetijdsmanagement is een passende Hbo-opleiding voor mensen die graag in de vrijetijdsindustrie willen gaan werken. Denk hierbij aan het organiseren van feesten, concertorganisatie, citymanagement of de Sports, Wellness & Lifestyle branche. Tijdens het eerste studiejaar van deze opleiding zal je meteen bekend gemaakt worden met bedrijfsprocessen, vrijetijdsbestedingen, marketing en onder andere communicatie. Binnen de opleiding is er verder aandacht voor financieel management, marketing en communicatie, citymarketing, onderzoek, ethiek, leisure trends en projectmanagement. Daarnaast is er binnen deze opleiding tegenwoordig veel aandacht voor ICT, omdat dit tegenwoordig onmisbaar is. Vanaf het derde studiejaar zal je binnen deze opleiding ook stage gaan lopen, die ook in het buitenland uitgevoerd kan worden. Het vierde studiejaar staat geheel in het teken van het afstuderen, door het uitvoeren van een afstudeeropdracht.

Opleidingsduur en niveau Vrijetijdsmanagement

De Hbo-opleiding vrijetijdsmanagement zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen, maar is met de juiste vooropleidingen meestal ook binnen drie jaar af te ronden, omdat je dan enkele vakken binnen deze opleiding mag overslaan. De Hbo-opleiding vrijetijdsmanagement is verder geen bijzonder zware Hbo-opleiding te noemen onder de Hbo-opleidingen.

Vervolgopleidingen Vrijetijdsmanagement

Na de Hbo-opleiding vrijetijdsmanagement is het nog mogelijk om door te leren voor een master-opleiding. Een master-opleiding zal over het algemeen nog eens één tot twee jaar in beslag nemen. Het is mogelijk om een master-opleiding te volgen op Hbo-niveau, of er kan gekozen worden voor een universitaire opleiding. Na het afronden van een Hbo-opleiding is het binnen Nederland altijd mogelijk om minimaal één mastersopleiding te volgen.

Vooropleiding Vrijetijdsmanagement

Over het algemeen zullen de meeste hogescholen minimaal een Mbo-diploma niveau vier verwachten of een havo- of vwo-diploma, voordat je toegelaten wordt tot de Hbo-opleiding vrijetijdsmanagement. Een passende vooropleiding op Mbo-niveau kan de Mbo-opleiding leisure & hospitality zijn, die veel raakvlakken heeft met de opleiding vrijetijdsmanagement.

Mijnzzp.nl