Stagehand

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Stagehand?

Een stagehand is een persoon die backstage (achter de schermen) werkt in theaters, bij filmopnames of bij televisieopnames. Als stagehand kan je verantwoordelijk zijn voor verschillende werkzaamheden, zoals het opbouwen van podiums, het bedienen van de verlichting, het verzorgen van het geluid of het verzorgen van special effects. Een stagehand is dus breed inzetbaar en zal dan in de meeste gevallen over diverse disciplines moeten beschikken om te kunnen werken als stagehand. Het beroep stagehand komt eigenlijk overal wel voor binnen de entertainmentbranche, zoals bij concerten, in theaters en binnen de filmwereld. Het beroep stagehand is niet gebonden aan een vaste locatie, omdat een stagehand ook in de buitenlucht werkzaam kan zijn als de werkzaamheden daarom vragen. Het beroep stagehand is aan te merken als belangrijk beroep, omdat acteurs, toneelacteurs en andere medewerkers niet goed kunnen functioneren zonder de stagehand(s). Het is niet zo dat een stagehand alleen werkzaam is tijdens optredens. Als stagehand ben je over het algemeen ook betrokken bij het opbouwen van decors, podia en alle benodigde techniek. Over het algemeen moet een stagehand dus aangemerkt worden als allround medewerker, die inzetbaar is voor alle voorkomende werkzaamheden. Als stagehand ben je meestal werkzaam onder het toezicht van een ploegleider, decorbouwer of producer, afhankelijk van de soort opdracht. Het beroep stagehand moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een stagehand verantwoordelijk is voor verschillende werkzaamheden, die per werkgever of voorstelling kunnen verschillen. Een andere benaming voor stagehand kan ook zijn toneelknecht, echter komt het beroep stagehand ook voor buiten theaters. Een stagehand kan ook gewoon werkzaam zijn op festivals of andere soorten grote evenementen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Stagehand

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Stagehand

Wat is het salaris en tarief van een Stagehand? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Stagehand in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Stagehand

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Stagehand bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl