Goochelaar

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Goochelaar?

Een goochelaar is een illusionist die mensen van de ene in de andere verbazing laat vallen door zijn of haar vlugge hand- en vingerbewegingen, waardoor optische effecten worden gecreëerd. Door deze optische effecten weten mensen niet precies meer wat ze zien of meemaken. De trucs die een goochelaar uithaalt grenzen dan ook tegen het onmogelijke aan door de optische effecten. Mensen weten over het algemeen prima dat een bepaalde truc niet zomaar kan, maar ze zien het wel gebeuren voor hun ogen. Een goochelaar maakt dan ook gebruik van snelle bewegingen en optische effecten om zijn trucs uit te halen. Een goochelaar wordt daarom ook wel een illusionist genoemd. Een goochelaar maakt voor zijn trucs gebruik van verschillende hulpmiddelen, die de trucs nog spannender maken. Bekende hulpmiddelen die een goochelaar kan gebruiken zijn spelkaarten, doeken, hoeden, touwtjes en ringen. De grotere trucs die een goochelaar kan gebruiken zijn de bekende ontsnappingstrucs, de doorzaagtruc en de verdwijntrucs. Welke hulpmiddelen een goochelaar precies zal gebruiken en welk soort acts een goochelaar uitvoert kan per goochelaar en voorstelling verschillen. Het leren goochelen is over het algemeen een kwestie van veel oefenen en doorzetten. De meeste goochelaars beginnen al op jonge leeftijd met goochelen, omdat het leren goochelen op een goede manier niet makkelijk is. Als goochelaars van dicht bij goochelen voor mensen noemt men een goochelaar ook wel een close-up goochelaar. Bij close-up magie moet er sprake zijn van interactie met het publiek, die met de neus bovenop de goochelaar staat. Dit heeft meestal betrekking op goocheltrucs met kaarten en bekertjes, waarbij mensen naast of voor een goochelaar staan. Er zijn tegenwoordig veel mensen die zich bezighouden met het goochelen, zowel als hobby en professioneel. Er zijn op YouTube tegenwoordig genoeg filmpjes te vinden van goochelaars die de straat op gaan om te goochelen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Goochelaar

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Goochelaar

Wat is het salaris en tarief van een Goochelaar? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Goochelaar in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Goochelaar zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Goochelaar

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Goochelaar bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl