Clown

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Clown?

Een clown is een geschminkte artiest die mensen op een bijzondere humoristische manier probeert te vermaken. Vooral onder jongere kinderen is de clown meestal erg geliefd vanwege zijn komische voorkomen. Clowns komen we tegenwoordig overal wel tegen en zeker niet alleen meer in het circus. Clowns zijn bijvoorbeeld ook te vinden op kinderfeestjes en openbare feestjes. De belangrijkste taak van een clown is het vermaken van kinderen en volwassenen door het uitvoeren van bijzondere trucs en grappen. Hoe een clown dit precies doet, zal per clown verschillen, omdat het toch een clown blijft. In het verleden was een clown meestal helemaal wit geschminkt, maar tegenwoordig bestaan er veel meer variaties zoals clowns die gekleurde pakken dragen, clowns die bijzondere pruiken dragen en clowns die hele grote schoenen aan hebben. Over het algemeen zal een clown ook een hele grote rode nep neus dragen. Ondanks dat clowns professionele geschminkte artiesten zijn kunnen ze over het algemeen niet aangemerkt worden als slimme artiesten, omdat clowns regelmatig domme foutjes maken zoals het vallen over hun eigen voeten omdat ze te grote schoenen dragen, of bijvoorbeeld omdat ze knoeien met water omdat clowns nu eenmaal onhandig zijn. Gelukkig zijn clowns over het algemeen wel slim genoeg om geen ernstige ongelukken te veroorzaken. Hoe onhandig een clown precies zal zijn kan verschillen per clown, omdat niet alle clowns even onhandig zijn. De moderne clown, zoals wij die tegenwoordig allemaal wel kennen, is ontstaan van de nar. Een nar was een verklede komediant, die als belangrijkste werkzaamheden had het optreden voor vorsten. Tegenwoordig kennen wij de nar nog als de joker in een spel kaarten. De eerste clown zoals wij die nu kennen was Joseph Grimaldi, die voor het eerst optrad in een Engelse pantomime (toneelstuk).

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Clown

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Clown

Wat is het salaris en tarief van een Clown? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Clown in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Clown zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Clown

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Clown bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl