Circusartiest

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Circusartiest?

Een circusartiest is een artiest die optreedt in een circus. Een circus is een gezelschap van artiesten dat rondtrekt van plaats naar plaats in een grote tent, met in het midden een arena waarin de artiesten optreden. Per circus kunnen verschillende soorten optredens gegeven worden door verschillende circusartiesten, zoals door clowns, jongleurs, acrobaten, goochelaars en door dierentemmers. Circusartiest is dan ook een algemene benaming voor mensen die werkzaam zijn voor een circus. Als circusartiest maak je onderdeel uit van een rondtrekkend gezelschap waarbinnen meerdere circusartiesten werkzaam zijn, die allemaal één of meerdere acts of voorstellingen uitvoeren voor het circus. Het beroep circusartiest valt onder de podiumkunsten, waarbinnen de circusartiest gezien kan worden als een uitvoerend kunstenaar of artiest. Circussen die rondtrekken van plaats naar plaats noemt men ook wel reizende circussen. Het doel van circussen is het vermaken van toeschouwers door middel van het uitvoeren van verschillende circusacts. Het circus is lang populair geweest onder mensen, echter komen rondreizende circussen vandaag de dag steeds minder voor omdat de populariteit is afgenomen. Er zijn tegenwoordig dan ook een stuk minder circussen dan in het verleden. Het beroep circusartiest is aan te merken als bijzonder beroep, omdat het werken in een circus gezien moet worden als bijzondere levensvorm. Het circusleven zal bij je moeten passen, omdat circusartiesten aangemerkt moeten worden als bijzondere artiesten. Het is niet zo dat de werkzaamheden van een circusartiest alleen bestaan uit het optreden. In de meeste gevallen zijn circusartiesten ook verantwoordelijk voor alle bijkomende werkzaamheden, zoals het helpen opbouwen en afbreken van de circustent. De benaming circusartiest moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat deze benaming betrekking kan hebben op verschillende soorten circusartiesten.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Circusartiest

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Circusartiest

Welke opleiding is nodig om Circusartiest te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Circusartiest? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Circusartiest zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Circusartiest

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Circusartiest bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl