Entertainer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Entertainer?

Een entertainer is een artiest die tijdens een bijeenkomst een groep mensen vermaakt. Een entertainer kan zijn of haar werkzaamheden op diverse manieren uitoefenen binnen de entertainmentbranche, afhankelijk van de soort entertainer. Om als entertainer te kunnen werken is het belangrijk dat hij of zij van nature kan entertainen, wat niet voor iedereen weggelegd is. Toch zijn er wel verschillende gradaties als het op entertainment aankomt. Zo is het denkbaar dat een entertainer zelf entertaint als artiest en is het denkbaar dat een entertainer een entertainmentprogramma verkoopt als producer. Wat een entertainer inhoudelijk allemaal uitvoert kan dan ook verschillen per entertainer. Entertainment kan betrekking hebben op verschillende vormen van entertainment, zoals een poppenshow, kaarttrucks, goocheltrucs, zangoptredens, illusionisten, toneelspel of een discoavond. Entertainment is een brede omschrijving voor leuke activiteiten, die op meerdere manieren verzorgd kunnen worden door verschillende soorten entertainers. Entertainment heeft in alle gevallen te maken met het verzorgen van bepaalde optredens, waardoor andere mensen vermaakt zullen worden. Het kunnen entertainen van mensen is over het algemeen alleen voorbehouden aan goede artiesten die beschikken over unieke vaardigheden, bijvoorbeeld het goed kunnen zingen. Het entertainen van mensen is niet altijd even makkelijk, en de entertainer zal daarom zijn vakgebied goed moeten verstaan om er een onvergetelijke dag van te maken. Het kunnen van een paar trucjes maakt iemand nog niet automatisch een goede entertainer. In de meeste gevallen is het belangrijk om van tevoren de doelgroep inzichtelijk te krijgen door te overleggen met de opdrachtgevers, zodat er een passend programma samengesteld kan worden. Het brengen van het juiste amusement is al entertainer belangrijk. In de meeste gevallen heeft het brengen van amusement betrekking op een luister- of kijk act.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Entertainer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Entertainer

Welke opleiding is nodig om Entertainer te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Entertainer? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Entertainer zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Entertainer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Entertainer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl