Opleiding tot Entertainer

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Avatar van Team Mijnzzp
NiveauHbo Media en Entertainment Management
VooropleidingAV-productie (Mbo 4)
VooropleidingHavo of Vwo
OpleidingVind de opleiding die bij jou past
Online boekhoudingBoekhoudprogramma

Hbo-opleiding Media en Entertainment Management (MEM)

De Hbo-opleiding Media en Entertainment Management (MEM) is de aangewezen opleiding voor studenten die een passende opleiding zoeken op Hbo-niveau binnen de media en entertainment branche. Gedurende deze opleiding leer je alles van de media- en entertainmentbranche en andere belangrijke zaken, zoals projectmanagement, marketing, marktonderzoek, strategie, conceptontwikkeling, ondernemen en juridische vraagstukken en krijg je les in communicatie. Vanaf het tweede studiejaar zal je binnen de opleiding ook regelmatig stage lopen bij erkende leerbedrijven. De studie afronden doe je door het uitvoeren van een afstudeeropdracht en een onderzoeksrapport. De Hbo-opleiding Media en Entertainment Management (MEM) is een brede opleiding, die een goede basis zal bieden binnen de media- en entertainmentmanagement.

Opleidingsduur en niveau Media en Entertainment Management (MEM)

De Hbo-opleiding Media en Entertainment Management (MEM) zal over het algemeen minimaal vier jaar in beslag nemen en is geen bijzonder zware Hbo-opleiding te noemen. Doorzettingsvermogen en zelfstandigheid is binnen deze opleiding natuurlijk wel zeer belangrijk.

Vervolgopleidingen Media en Entertainment Management (MEM)

Na de Hbo-opleiding Media en Entertainment Management (MEM) is het nog mogelijk om door te leren voor een master-opleiding. Een master-opleiding zal over het algemeen nog eens één tot twee jaar in beslag nemen. Het is mogelijk om een master-opleiding te volgen op Hbo-niveau, of er kan gekozen worden voor een universitaire opleiding. Na het afronden van een Hbo-opleiding is het binnen Nederland altijd mogelijk om minimaal één mastersopleiding te volgen.

Vooropleiding Media en Entertainment Management (MEM)

De meeste hogescholen verwachten minimaal een Mbo-diploma niveau vier of een havo- of vwo diploma, voordat je toegelaten zal worden tot de Hbo-opleiding Media en Entertainment Management (MEM). Een passende vooropleiding op Mbo-niveau kan de Mbo-opleiding AV-productie zijn op niveau vier. De Mbo-opleiding AV-productie kent verschillende uitstroomrichtingen en is zeker een passende vooropleiding te noemen op Mbo-niveau.

Mijnzzp.nl