Danser

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Danser?

Een danser of danseres is een beoefenaar van de kunstvorm dansen, waarbij de danser bewegingen maakt met het lichaam. Dansen is een ruim begrip dat betrekking kan hebben op verschillende dansstijlen, zoals balletdansen, tapdansen, buikdansen, breakdance en het vrijdansen. Dansen is bewegen op muziek en moet gezien worden als een kunstvorm. Hoe iemand danst en op welke muziek iemand danst, is geheel aan de voorkeur van de danser en aan de gelegenheid. Zo kan het dansen, vermaak zijn als vrijetijdsbesteding of kan het dansen een extra dimensie geven tijdens een voorstelling met publiek. Voor iedereen heeft dansen een eigen betekenis of brengt dansen een bepaalde emotie met zich mee. De belangrijkste categorieën waarin dansen ingedeeld kunnen worden zijn de solodans, de partnerdans en de groepsdans. Er bestaan veel verschillende dansstijlen, zoals salsa, ballet en hiphop. Voor iedereen is er wel een bepaalde muzieksoort of stijl te vinden waarin de danser zich kan herkennen en lekker op kan dansen. Dansen is een kunstvorm die ook omschreven kan worden als een vorm van emotionele expressie en sociale interactie. Ook kan dansen aangemerkt worden als vorm van non-verbale communicatie. Het dansen kan in de meeste gevallen niet los gezien worden van muziek, omdat dans en muziek elkaar op een belangrijke manier aanvullen. Ondanks dat dansers op verschillende manieren kunnen dansen, kan het professioneel dansen niet zomaar vergeleken worden met het vrijdansen. Professionele dansers en danseressen hebben over het algemeen te maken met een strikte dansvorm waarbij het op het juiste moment uitvoeren van dansbewegingen belangrijk is. Een professionele danscarrière als danser of als danseres is dan ook niet voor iedereen geschikt, omdat dansers te maken hebben met strenge toelatingseisen. Het beroep danser moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat iedereen kan dansen op alle niveaus.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Danser

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Danser

Welke opleiding is nodig om Danser te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Danser? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Danser

Wat is het salaris en tarief van een Danser? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Danser in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Danser zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Danser

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Danser bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl