Danser

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Danser?

Een danser of danseres is een vakman of vakvrouw die zich gespecialiseerd heeft in het dansen. Dansen is een ruim begrip dat betrekking kan hebben op verschillende dansstijlen zoals balletdansen, tapdansen, buikdansen, breakdance en het vrijdansen. Dansen is bewegen op muziek en kan gezien worden als een kunstvorm. Hoe iemand danst en op welke muziek iemand danst is geheel aan de voorkeur van de danser en aan de gelegenheid. Zo kan dansen vermaak zijn als vrijetijdsbesteding voor mensen of kan dansen een extra dimensie geven tijdens een show met publiek. Voor iedereen heeft dansen een eigen betekenis of brengt dansen een bepaalde emotie met zich mee. De belangrijkste categorieën waarin dansen ingedeeld kunnen worden zijn de solodans, de partnerdans en de groepsdans. Er bestaan veel verschillende dansstijlen zoals salsa, ballet en hip hop. Voor iedereen is er wel een bepaalde muzieksoort of stijl te vinden waarin de danser zich kan herkennen en lekker op kan dansen. Dansen is een kunstvorm dat men ook wel kan omschrijven als een vorm van emotionele expressie en sociale interactie. Het dansen kan in de meeste gevallen niet los gezien worden van muziek, omdat dans en muziek elkaar op een belangrijke manier aanvullen. Het beroep danser moet verder vrij algemeen gezien worden omdat iedereen kan dansen op alle niveaus.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Danser

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Danser

Welke opleiding is nodig om Danser te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Danser? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Danser

Wat is het salaris en tarief van een Danser? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Danser in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl