Opleiding tot Danser

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauHbo Dans (Choreografie of Theaterdans)
VooropleidingDanser (Mbo 4)
VooropleidingHavo of Vwo
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Hbo-opleiding Dans (Choreografie of Theaterdans)

Wie een passende opleiding zoekt als toekomstig professioneel danser kan het beste kiezen voor de Hbo-opleiding Dans (Choreografie of Theaterdans). De eerste twee jaar van deze dansopleiding zijn nog vrij algemeen. Aan het einde van het tweede studiejaar zal er een afstudeerrichting gekozen moeten worden. Tijdens deze opleiding krijg je les door middel van groeps- en individuele opdrachten, die meestal klassikaal uitgevoerd worden. Binnen de opleiding zal je over het algemeen in het vierde studiejaar stage gaan lopen bij theatergezelschappen in Nederland of in het buitenland. De Hbo-opleiding Dans (Choreografie of Theaterdans) kent de afstudeerrichting theaterdans uitvoerend en de afstudeerrichting choreografie. Choreografie is meer gericht op het bedenken en vormen van dansen.

Opleidingsduur en niveau Dans (Choreografie of Theaterdans)

De Hbo-opleiding Dans (Choreografie of Theaterdans) zal over het algemeen minimaal vier jaar in beslag nemen. De Hbo-opleiding Dans (Choreografie of Theaterdans) is fysiek en mentaal een redelijk zware Hbo-opleiding te noemen, die veel doorzettingsvermogen en zelfstandigheid van de studenten vraagt. Vooral doorzettingsvermogen speelt binnen deze opleiding een grote rol, omdat de danswereld zeer concurrerend en hard kan zijn.

Vervolgopleidingen Dans (Choreografie of Theaterdans)

Na de Hbo-opleiding Dans (Choreografie of Theaterdans) is het nog mogelijk om door te leren voor een master-opleiding. Een master-opleiding zal over het algemeen nog eens één tot twee jaar in beslag nemen. Het is mogelijk om een master-opleiding te volgen op Hbo-niveau, of er kan gekozen worden voor een universitaire opleiding. Na het afronden van een Hbo-opleiding is het binnen Nederland altijd mogelijk om minimaal één mastersopleiding te volgen.

Vooropleiding Dans (Choreografie of Theaterdans)

Over het algemeen zal je toegelaten worden tot de dansopleiding wanneer je beschikt over een havo- of vwo-diploma. Ook met een gerichte Mbo-opleiding niveau vier, zoals de Mbo-opleiding dans, kan je toegelaten worden tot de dansopleiding. Overigens is het wel zo dat je voor deze opleiding een auditie zal moeten ondergaan. Tijdens deze auditie komen verschillende belangrijke onderdelen aan bod, zoals motivatie, danstechnische vaardigheden en je creatieve dansvaardigheden. Daarnaast zal je voor deze opleiding een medische keuring moeten ondergaan.

Mijnzzp.nl