Acteur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Acteur?

Een acteur of actrice beeldt een verhaal of rollenspel uit. De acteur kan dit onder meer doen in een film, op televisie, in het theater of als trainingsacteur. Een acteur hoeft niet in beeld te komen om als acteur aangemerkt te worden. Ook het inspreken van teksten of reclameboodschappen is een onderdeel van het beroep. Het beroep acteur heeft over het algemeen een grote aantrekkingskracht op mensen, omdat de meeste mensen al snel denken aan een wereld vol met glitter en glamour waarbinnen de acteur of actrice veel aandacht krijgt. Helaas is de werkelijkheid vaak anders, omdat er relatief gezien maar weinig acteurs of actrices doorbreken tot bekende acteur of actrice. Als acteur is het in de eerste plaats erg belangrijk dat je goed toneel kunt spelen. Daarnaast speelt binnen dit beroep ook de gunfactor en een beetje geluk meestal een belangrijke rol bij het doorbreken als bekende acteur of actrice. Dit hoeft geen betrekking te hebben op alle acteurs, omdat er veel verschillende soorten acteurs zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Acteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Acteur

Welke opleiding is nodig om Acteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Acteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Acteur

Wat is het salaris en tarief van een Acteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Acteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Acteur zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl