Opleiding tot Circusartiest

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauHbo Circus
Vooropleidingsport- en bewegingscoördinator (Mbo 4)
VooropleidingHavo of Vwo
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Hbo-opleiding Circus

Wie een passende Hbo-opleiding zoekt als professioneel circusartiest kan binnen Nederland het beste kiezen voor de Hbo-opleiding Circus and Performance Art of de Hbo-opleiding Circus Arts. De Hbo-opleiding Circus heeft raakvlakken met een theateropleiding maar is niet helemaal vergelijkbaar. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding is er niet alleen aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling als circusartiest maar bijvoorbeeld ook voor de geschiedenis van het circus, dans, theater en muziek. Het eerste studiejaar van deze opleiding is nog vrij algemeen. Vanaf het tweede studiejaar zal er een specifieke richting gekozen moeten worden. Gedurende de opleiding is er ook veel aandacht voor het zelfstandig bestaan als artiest, omdat de meeste artiesten werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer.

Opleidingsduur en niveau Circus

Over het algemeen zal de Hbo-opleiding Circus and Performance Art of de Hbo-opleiding Circus Arts minimaal vier jaar in beslag nemen. De Hbo-opleiding Circus and Performance Art en de Hbo-opleiding Circus Arts zijn beide een pittige Hbo-opleidingen te noemen die zeker bij je moeten passen. Beide circusopleidingen zullen in de Engelse taal uitgevoerd worden. omdat deze opleidingen internationaal gericht zijn.

Vervolgopleidingen Circus

Na de Hbo-opleiding Circus and Performance Art of de Hbo-opleiding Circus Arts is het nog mogelijk om door te leren voor een master-opleiding. Een master-opleiding zal over het algemeen nog eens één tot twee jaar in beslag nemen. Het is mogelijk om een master-opleiding te volgen op Hbo-niveau, of er kan gekozen worden voor een universitaire opleiding. Na het afronden van een Hbo-opleiding is het binnen Nederland altijd mogelijk om minimaal één mastersopleiding te volgen.

Vooropleiding Circus

Over het algemeen zullen de meeste scholen minimaal een Mbo-diploma niveau vier verwachten, voordat je toegelaten zal worden tot de Hbo-opleiding Circus and Performance Art of de Hbo-opleiding Circus Arts. Er zijn over het algemeen geen eisen qua specifieke achtergrond, maar een gerichte opleiding zoals de Mbo-opleiding sport- en bewegingscoördinator is natuurlijk wel meegenomen. Daarnaast zal je voor deze opleidingen een auditie moeten ondergaan. Tijdens de auditie zal er gekeken worden naar verschillende punten, zoals fysieke geschiktheid, uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen, ambitie, dansvermogen en het muzikaal vermogen.

Mijnzzp.nl