Peter-Jan Knape Live-Music

BedrijfPeter-Jan Knape Live-Music
ProfielDeze pagina is 4445 keer bekeken.
AdresDe pol 1
7491ka Delden

0(031) 6 22 474 55
ContactStuur Peter-Jan Knape Live-Music een bericht

Bedrijfsinformatie

Peter-Jan Knape “Nood gedwongen ondernemer in live-music “

The entertainer: Peter-Jan Knape Toetsenist met oor voor PR.

 “HET UVW LAAT JE GEWOON BARSTEN. IK WOU NIET ACHTER DE GERANIUMS  STILZITTEN”.

Jack Spijkerman portretteerde in zijn wekelijkse tv-show in Goor geboren Deldenaar Peter-Jan Knape als “doorzetter”. Een ex-vrachtwagenchauffeur, (die over lijken ging), heel jong door een rugkwaal afgekeurd voor zijn werk en 21jaar  volop bezig met een nieuw leven. Met succes.

Een fulltime baan als vrachtwagenchauffeur, een gezin en een ‘normaal’ leven. Daar dacht Peter-Jan Knape aan te beginnen toen hij zijn bestaan als diskjockey vaarwel zei. Maar gezondheidsklachten dwongen hem toch om iets anders te gaan doen. Peter-Jan als entertainer weer helemaal in zijn element. Samen met zijn Wersi-orgel speelt hij overal: Van vuilnisbelt tot golfevenement en 3x  in de  studio bij Jack Spijkerman.

Van oorsprong is hij geen toetsenman. Hij begon zijn muzikale carrière als vijftienjarige bij de fanfare in Hengelo, als trompettist en saxofonist. “Ik heb wel pianoles gehad op mijn tiende”, vertelt Peter-Jan. “Maar ik heb het maar drie maanden volgehouden. De lessen waren met name klassiek en daar had ik geen zin in. Nu heb ik er wel spijt van.” Het vak leerde hij later autodidactisch. “Op mijn achttiende kocht ik een Viscount orgel en ging ik een beetje aanrommelen. Het ging zo lekker dat ik na een aantal maanden meteen een Elka kocht.”

Als diskjockey met een eigen drive-in show ging hij allerlei feesten af en kon met zijn verdiensten de mooiste apparatuur aanschaffen. “Maar hoe ouder ik werd, des te meer ik verlangde naar vastigheid. Ik had een gezin en wilde een regelmatig leven. Als vrachtwagenchauffeur dacht ik dat te krijgen, alleen kreeg ik al snel rugklachten. Stoppen met werken wilde ik niet en daarom ben ik een dealerschap met het orgelmerk Wersi aangegaan.” De kersverse dealer bouwde zijn garage om tot Wersi-studio en zo keerde hij terug naar de muziek. Toch bleek ook deze baan niet voorbestemd en Wersi ging failliet. “Als dealer zat ik met een garage vol geweldige apparatuur. Zo kwam ik tot de beslissing om helemaal voor de muziek te gaan en entertainer te worden.”  

 Peter-Jan Knape voelt zich nu ondernemer in live muziek. “Het geeft een kick om mensen te vermaken. Iedereen kan altijd een verzoeknummer indienen, ik speel het met alle liefde.” Zelf houdt hij met name van jazz. “Op beurzen hoor ik wel eens mensen spelen of zingen en dan doe ik een nummer mee. Op de 50plusbeurs stond ik bijvoorbeeld een  een zangeres te begeleiden op ‘Summertime’ van George Gershwin. Geweldig om zo lekker(jazzy) te kunnen  improviseren.”

 “ Ik was bang voor Jack Spijkerman”

Als fulltime entertainer stopt hij veel energie in PR en netwerken. Hij haalde via het werk in de fanfare zijn eerste klant binnen en nog steeds doet de entertainer actief aan Public Relations. “In een mooi pak ben ik de lokale horecagelegenheden afgegaan. Dat werkt prima, binnen een korte tijd is mijn klantenkring flink uitgebreid.”

Zijn netwerk kreeg helemaal een impuls wanneer Jack Spijkerman de entertainer op de artiestenbeurs ontmoet. “Ik werd gefilmd en tegen alle verwachtingen in is het ook nog uitgezonden. Na twee weken werd ik weer gevraagd voor een uitzending van Spijkertijd waar ik  Koos Alberts begeleide.  IK WAS WEL “BANG”” VOOR JACK SPIJKERMAN, daar ik hen kende alleen van de radio.” Maar het viel allemaal mee. Na de uitzending heb ik  meteen de pers gewaarschuwd.”Peter-Jan verschijnt in de lokale pers, in de Telegraaf en de Weekend en met alle media-aandacht krijgt de toetsenist steeds meer opdrachten.

 IK STOND DRIE UUR MET LIESLAARZEN  EN NET PAK BOVEN OP EEN VUILNISBELD  voor “STOF”

“Ik heb nu camera-ervaring en dat werkt in je voordeel. Voor het televisieprogramma STOF van Bas Haring speelde ik bijvoorbeeld op een vuilnisbelt. Daar stond ik dan in m’n nette pak met lieslaarzen. Ik heb nu op plekken gespeeld waar ik anders nooit zou komen. Zo speelde ik voor Man Bijt Hond in een supermarkt en heb ik bij Peter-Jan Rens opgetreden.”  Kwam in contact met Marga Bult , Donald Jones In “Taxi”met Maarten Spanjer en woensdag 5 -09-07  met Wieteke van Dort op de Vliegbasis Twente in de “Tante Lien” show. Maar wensen blijven er altijd. “Ik zou nog heel graag bij Paul de Leeuw willen komen en jammen met Cor Bakker. Wie weet wat de toekomst brengt, als je lang genoeg doorgaat en een beetje blijft zeuren, kom je best ver.”

Beroep(en)

Foto(s)

Afbeelding van Peter-Jan Knape Live-MusicAfbeelding van Peter-Jan Knape Live-MusicAfbeelding van Peter-Jan Knape Live-Music

Contact

Stuur Peter-Jan Knape Live-Music een bericht

Mijnzzp.nl