Regisseur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Regisseur?

Een regisseur of regisseuse is de artistiek leider van uitvoerende kunst, zoals van een filmopname, een toneelstuk of een televisieopname. Er zijn dus verschillende beroepsonderdelen waarbinnen een regisseur werkzaam kan zijn waardoor een regisseur verschillende benamingen kent, zoals een filmregisseur, operaregisseur, radioregisseur of een televisieregisseur. De werkzaamheden als regisseur kunnen per vakgebied onderling verschillen maar ze komen op hoofdlijnen wel overeen. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren, het vormgeven en aan het begeleiden van de acteurs en andere medewerkers. Als regisseur vertaal je in het kort verhalen door middel van beeld. In tegenstelling tot wat mensen over het algemeen denken hoeft een regisseur niet de bedenker te zijn van een bepaalde productie, omdat een regisseur eerder gezien moet worden als artistiek leider van een productie. Een bekend voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de verfilming van een boek waarvan de regisseur niet de auteur is. Dit neemt niet weg dat een regisseur zelf ook een auteur kan zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Regisseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Regisseur

Welke opleiding is nodig om Regisseur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Regisseur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Regisseur

Wat is het salaris en tarief van een Regisseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Regisseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl