Regisseur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Regisseur?

Een regisseur of regisseuse is de artistiek leider van uitvoerende kunst, zoals van een filmopname, een toneelstuk of een televisieopname. Er zijn dus verschillende producties waarbij een regisseur betrokken kan zijn, waardoor het beroep regisseur ook verschillende benamingen kent, zoals filmregisseur, operaregisseur, radioregisseur of televisieregisseur. De werkzaamheden als regisseur kunnen per vakgebied verschillen, maar komen op hoofdlijnen wel overeen met elkaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het organiseren van opnames, het vormgeven van opnames en aan het begeleiden van acteurs en andere medewerkers. De werkzaamheden als regisseur kunnen in het kort het beste omschreven worden als het vertalen van verhalen door middel van beeld. In tegenstelling tot wat mensen over het algemeen denken hoeft een regisseur niet de bedenker te zijn van een bepaalde productie, omdat een regisseur eerder gezien moet worden als artistiek leider van een productie. Een voorbeeld hiervan is de verfilming van een boek waarvan de regisseur niet de auteur is. Dit neemt niet weg dat een regisseur zelf ook een auteur kan zijn. In alle gevallen moet een regisseur gezien worden als de artistiek leider of de maker van een productie. Een regisseur kan niet gezien worden als een producent, omdat een producent juist weer verantwoordelijk is voor de zakelijke kant van producties. Een regisseur is verantwoordelijk voor uitvoerende werkzaamheden waardoor een productie mogelijk zal worden. Als regisseur zal je over het algemeen wel met een producer te maken hebben. Een producer is verantwoordelijk voor het mogelijk maken van producties. Denk hierbij aan het regelen van alle bijkomende zaken, waardoor een regisseur zijn werkzaamheden kan uitvoeren. Enkele voorbeelden hiervan zijn het opvragen van offertes, budgetbewaking en het regelen van de juiste opnameruimtes en/of opnamelocaties. Een producer is dus verantwoordelijk voor het begeleiden van producties en is meestal werkzaam onder de regisseur.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Regisseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Regisseur

Welke opleiding is nodig om Regisseur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Regisseur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Regisseur

Wat is het salaris en tarief van een Regisseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Regisseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Regisseur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Regisseur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl