Acrobaat

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Acrobaat?

Een acrobaat is een artiest die verantwoordelijk is voor geven van een strakke choreografische show in een circus. Een acrobaat kan solo-optredens geven of groepsoptreden verzorgen met meerdere acrobaten en andere soorten artiesten. Een belangrijk kenmerk van een acrobaat is dat een acrobaat zeer lenig en behendig moet zijn om de verschillende optredens uit te kunnen voeren op een veilige manier. Het is niet zo dat een acrobaat alleen werkzaam kan zijn in een circus, omdat dit per acrobaat kan verschillen. In de meeste gevallen zal een acrobaat wel werkzaam zijn voor een circus. Enkele bekende optredens die een acrobaat kan verzorgen zijn het trapeze hangen en/of zwaaien en het koorddansen. De algemene term voor de kunsten die een acrobaat uitvoert is acrobatiek, wat uit meerdere disciplines bestaat. Acrobatiek kan het beste omschreven worden als het uitvoeren van uitzonderlijke bewegingskunsten waarbij balans, behendigheid en coördinatie een belangrijke rol spelen. Acrobatiek is aan te merken als een bijzondere kunstvorm, die alleen aangeleerd kan worden door veel te oefenen. Het worden van een goede acrobaat is dan ook niet voorbehouden aan iedereen, omdat een acrobaat over verschillende disciplines moet beschikken. Het beroep acrobaat moet vrij algemeen gezien worden, omdat een acrobaat ook gespecialiseerd kan zijn in bepaalde vormen van acrobatiek, zoals evenwichtskunst, rekstok acrobatiek (trapeze), luchtacrobatiek of in duo acrobatiek. Ook de bekende slangenmensen moeten aangemerkt worden als acrobaat. Slangenmensen zijn gespecialiseerd in het buigen en strekken van ledematen, waardoor onnatuurlijk houdingen aangenomen kunnen worden. Een ander voorbeeld van acrobatiek is voltige. Voltige heeft betrekking op het uitvoeren van acrobatiek op een bewegend paard. Een acrobaat die voltige beoefent, noemt men ook wel een voltigeur.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Acrobaat

Wat is het salaris en tarief van een Acrobaat? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Acrobaat in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Acrobaat

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Acrobaat bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl