Producer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Producer?

Een producer is iemand die op achtergrond werkzaam is voor de radio- en televisiewereld of het theater. De producer is meestal niet bekend bij het brede publiek, zoals televisiekijkers en radioluisteraars, maar wel bij de andere programmamakers of theatermakers, zoals acteurs, artiesten, presentatoren en de cameramannen of cameravrouwen. De werkzaamheden van een producer kunnen gezien worden als managementwerkzaamheden met een sterk organisatorisch karakter. Een producer noemt men ook wel eens productieleider, voorstellingsleider of creative producer. De producer is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, zoals het regelen van opnameruimtes, opnamelocaties, overleg voeren en het verzorgen van de benodigde werkmaterialen, zoals de verlichtingsapparatuur, geluidsapparatuur en camera's. In het kort kunnen we stellen dat een producer alle zaken achter de schermen regelt. Een producer moet niet gezien worden als een producent, omdat een producent juist verantwoordelijk is voor de zakelijke kant van producties, zoals de financiering van producties. Er bestaan dus een belangrijk verschil tussen een producer en producent, omdat deze beroepen inhoudelijke verschillen van elkaar. Een producer is een artistiek leider, die op de achtergrond werkzaam is, net zoals een regisseur. Een producer kan bijvoorbeeld de regisseur helpen met organisatorische werkzaamheden, waardoor een bepaalde productie mogelijk wordt. Het beroep producer moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat producers ook op verschillende manieren gespecialiseerd kunnen zijn. In dat geval kunnen er ook andere benamingen gebruikt worden, zoals de benaming muziekproducer, televisieproducer of theaterproducer. Alle producers zijn verantwoordelijk voor het bewaken en begeleiden van creatieve processen, zoals van een studio-opname, muziekopname of theatervoorstelling.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Producer

Wat is het salaris en tarief van een Producer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Producer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Producer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Producer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl