Setdresser

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Setdresser?

Een setdresser is verantwoordelijk voor de decor aankleding van filmopnames of andere soorten voorstellingen op locatie, zoals een musical of theatervoorstelling. Een andere benaming voor setdresser is ook wel rekwisiteur. Een setdresser werkt met zogenaamde rekwisieten. Rekwisieten zijn spullen of materialen die nodig zijn voor de opnames of andere soort voorstelling. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op speciale meubels die passen bij de tijdgeest van de opname. Maar denk ook aan andere materialen en/of producten die nodig zijn, zoals eten, nepbloed of pistolen. In het kort kunnen we stellen dat een setdresser verantwoordelijk is voor de aankleding van het decor. Een setdresser maakt dus geen decor, maar is verantwoordelijk voor de aankleding hiervan. Rekwisiet is oorspronkelijk een Frans woord dat “het vereiste” betekent. Een van de belangrijkste taken van een setdresser is het kloppend maken van een decor. Dit betekent dat er geen voorwerpen aanwezig mogen zijn, die niet passen bij de filmopname. Denk bijvoorbeeld aan een klok die zichtbaar is en een verkeerde tijd aangeeft, of aan een klok die niet past bij de tijdgeest van de film. Daarnaast is het de taak van de setdresser om ervoor te zorgen dat spullen en andere materialen steeds op de goede plek liggen of staan. Omdat er meestal verschillende scenes worden opgenomen van één of meerdere locaties is het belangrijk dat de rekwisieten op de juiste plek liggen of staan. Met andere woorden mag het niet voorkomen dat een fruitschaal eerst links op tafel staat en vervolgens rechts op de tafel staat. Rekwisieten die nodig zijn voor een voorstelling of filmopname kunnen nogal verschillen per voorstelling of filmopname. Het kan dus ook de taak van de setdresser zijn om de juiste spullen of materialen te zoeken, die nodig zijn. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de setdresser rommelmarkten moet bezoeken om de juiste rekwisieten te vinden. Maar ook het laten maken of zelf maken van rekwisieten kan tot het takenpakket behoren van de setdresser.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Setdresser

Wat is het salaris en tarief van een Setdresser? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Setdresser in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Setdresser

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Setdresser bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl