Verhalenverteller

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Verhalenverteller ?

Een verhalenverteller is iemand die zich op een professionele manier gespecialiseerd heeft in het vertellen van verhalen. Deze verhalen kunnen echte verhalen of fictieve verhalen betreffen. Verhalenvertellers vertellen dus verhalen tegen andere mensen, zoals aan een groep mensen. Het vertellen vraagt om de nodige expertise van de verhalenverteller, omdat het vertellen van verhalen op een boeiende manier nog niet zo makkelijk is. Daarnaast moet het vertellen niet gezien worden als voorlezen uit een boek. Een echte verhalenverteller maakt geen gebruik van boeken of andere soorten naslagwerk. Het vertellen van verhalen is een vorm van entertainment waarbij de verhalenverteller de spanning behoorlijk kan opbouwen. Als een verhalenverteller verhalen over zichzelf vertelt, noemt men een verhalenverteller ook wel een narratief. Een goede verhalenverteller beheerst verteltechnieken om de kwaliteit van het verhaal te vergroten. Een verhalenverteller kan verschillende soorten verhalen vertellen, zoals verhalen die waar gebeurd zijn, sterke verhalen, sprookjes of moppen. De manier waarop een verhaal verteld wordt kan ook verschillen, zoals in een voorstelling, voordracht, informeel of formeel. In het verleden toen er nog geen boeken waren werd een verhaal vaak verteld in dichtvorm, omdat dit makkelijker te onthouden was. Toen de eerste boeken gedrukt werden was dit niet per se meer noodzakelijk. Als verhalenverteller ben je een toneelacteur, echter hoeft een verhalenverteller niet werkzaam te zijn binnen een theater. Het vertellen is niet gebonden aan specifieke locaties. Over het algemeen weten verhalenvertellers mensen op een boeiende manier te inspireren over paalde onderwerpen. Hoe een verhalenverteller dit precies doet kan verschillen per verhaallijn. Verhalenvertellers kunnen mensen laten lachen, huilen of bijvoorbeeld laten nadenken over bepaalde onderwerpen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Verhalenverteller

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Verhalenverteller

Welke opleiding is nodig om Verhalenverteller te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Verhalenverteller ? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Verhalenverteller zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Verhalenverteller

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Verhalenverteller bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl