Opleiding tot Verhalenverteller

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauCursus & Opleiding
OpleidingVind de opleiding die bij jou past
Online boekhoudingBoekhoudprogramma

Opleiding Verhalenverteller

Er bestaan geen erkende opleidingsmogelijkheden voor het beroep verhalenverteller. De meeste opleidingen die aangeboden worden als verhalenverteller moeten dan ook gezien worden als cursus. Dit soort cursussen zijn zeer geschikt voor mensen die op een goede manier verhalen willen kunnen vertellen. Daarnaast draait het in de meeste gevallen niet alleen om het kunnen vertellen van verhalen maar ook om het kunnen uitbeelden van verhalen. Tijdens deze cursussen worden doorgaans verschillende onderwerpen behandeld zoals beeldend vertellen, presentatie, verhaalstructuren en bijvoorbeeld fantasietrainingen. Deze cursus kan zeer interessant zijn voor bijvoorbeeld leerkrachten, vertelkringen, verzorgers, oppassers en andere mensen die actief zijn binnen de communicatie.

Opleidingsduur en niveau Verhalenverteller

De meeste opleidingen of cursussen verhalenverteller nemen enkele dagen tot enkele weken in beslag afhankelijk van de soort opleiding. De meeste opleidingen of cursussen moeten gezien worden als een opleiding op Hbo-niveau.

Vervolgopleidingen Verhalenverteller

Er bestaan geen echte vervolgopleidingen omdat er ook geen erkende opleidingen bestaan voor het beroep verhalenverteller. Wie toch een passende vervolgopleiding zoekt op Hbo-niveau kan bijvoorbeeld denken aan een acteursopleiding op Hbo-niveau aan een theaterschool.

Vooropleiding Verhalenverteller

Er zijn over het algemeen geen eisen qua vooropleidingen om deel te kunnen nemen aan een cursus of opleiding verhalenverteller. Passie als verhalenverteller zal voor dit beroep het belangrijkste zijn.

Mijnzzp.nl