Event manager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Event manager?

Een event manager houdt zich bezig met het organiseren en aansturen van evenementen. Het karakter van evenementen waarbij een event manager verantwoordelijk is voor de organisatie varieert. Het kan bijvoorbeeld gaan om de organisatie van een meerdaags festival, maar ook om een concert. Naast de evenementen die gericht zijn op entertainment is het ook mogelijk dat de focus ligt op het organiseren en aansturen van bijvoorbeeld congressen, conferenties en open dagen. Het gaat doorgaans om grote evenementen, waarbij het de verantwoordelijkheid van een event manager is om alles op rolletjes te laten verlopen. De werkzaamheden lopen uiteen en verschillen per evenement. Een van de taken is bijvoorbeeld het opstellen van een compleet programma en draaiboek net als het uitnodigen van relaties die betrokken zijn bij het evenement. Zo is het eveneens van belang om de wensen van de klant te bespreken en prijsopgaven te versturen net als marktonderzoek verrichten om interessante opties te ontdekken. Ook het regelen van opvang voor de deelnemers aan het evenement kan tot de taken van een event manager behoren. Dat geldt dan ook eveneens voor het vervoer. Uiteraard is het eveneens van belang om een geschikte locatie vast te leggen waar het evenement gaat plaatsvinden. Een eventmanager werkt dan ook mee aan de organisatie en uitvoering, waarbij de voorbereidingen van groot belang zijn om het evenement te doen slagen. Naast de organisatie en planning ligt er nog een taak te wachten en dat is het event promoten. Marketing en promotie maken deel uit van de werkzaamheden om zoveel mogelijk belangstellenden te informeren en publiek naar het evenement te krijgen. Verder houdt een event manager zich bezig met het onderhouden van contacten met allerlei partijen die bij het evenement betrokken zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Event manager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Event manager

Wat is het salaris en tarief van een Event manager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Event manager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Event manager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Event manager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl