Musicalacteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Musicalacteur?

Een musicalacteur vervult een rol van een personage in een musical. Er zijn voor elke musical maar een beperkt aantal rollen beschikbaar en om de rol te krijgen, doet een musicalacteur dan ook eerst auditie. Tijdens de auditie is er een jury aanwezig en het is mogelijk dat er voor het verkrijgen van een rol in een musical meerdere audities volgen. Het kan zo zijn dat een musicalacteur benaderd wordt voor een rol, maar het is ook mogelijk om zelf op audities af te gaan om de rol te bemachtigen. Indien de rol is toebedeeld dan volgt een lang proces van oefenen en repeteren met musicalcollega’s. Naast het leren onthouden van de tekst van de rol is het ook belangrijk om aandacht aan de zangtechniek en beweging te schenken. Het is eveneens mogelijk dat dansen op het toneel deel uitmaakt van de rol. In dat geval is het natuurlijk van belang de choreografie van de danspassen onder de knie te krijgen. In een musical zijn er meerdere rollen en daarom werkt een musicalacteur samen met collega’s. Als de rollen goed zijn ingestudeerd dan volgt er een laatste repetitie alvorens de musical rol in het theater te vervullen ten overstaande van meestal betalend publiek. De eerste keer dat een nieuwe musical in het theater plaatsvindt, heet de première. Een musicalacteur kan de rol op een vaste locatie vervullen, maar het komt vaker voor dat het gezelschap van locatie naar locatie reist. In aanvulling op het optreden voor publiek komt het ook wel voor dat een musicalacteur met de musicalcollega’s in de studio een cd opneemt van de musicalzang. De muziek is dan te koop voor publiek en andere belangstellenden. Een musicalacteur dient van vele markten thuis te zijn, omdat het werk veelal betrekking heeft op een combinatie van tekst, zang, dans en acteren op een hoog niveau.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Musicalacteur

Wat is het salaris en tarief van een Musicalacteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Musicalacteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Musicalacteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Musicalacteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl