Pianotechnicus

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Pianotechnicus?

Een pianotechnicus is een ambachtsman die zich gespecialiseerd heeft in het restaureren en het stemmen van piano's en/of vleugels. Over het algemeen zal een pianotechnicus zelf geen nieuwe piano's of vleugels bouwen, maar deze wel onderhouden en/of restaureren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het restaureren van klankkasten of aan het restaureren van het mechaniek. Ook houtbewerking met betrekking tot piano's en vleugels behoort tot de werkzaamheden van een pianotechnicus. Als pianotechnicus voer je dus verschillende werkzaamheden uit die met piano's en vleugels te maken hebben. Over het algemeen zal een pianotechnicus veel vanuit zijn eigen werkplaats werken, echter kan een pianotechnicus ook op locatie werkzaam zijn als dit mogelijk is. De werkzaamheden van een pianotechnicus betreffen in alle gevallen zeer gespecialiseerde werkzaamheden, die overgelaten moeten worden aan ambachtslieden zoals een pianotechnicus. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een pianotechnicus het beste omschrijven als het verrichten van stem- en onderhoudswerkzaamheden aan piano's en eventueel ook aan vleugels. Als pianotechnicus zal je in de meeste gevallen ingeschakeld worden om piano's te stemmen, echter moet het vakgebied van een pianotechnicus veel breder gezien worden, omdat een pianotechnicus ook andere werkzaamheden kan uitvoeren aan piano's. Als pianotechnicus zal je over het algemeen met verschillende soorten opdrachtgevers te maken krijgen, zoals particulieren, muziekscholen, theaters en conservatoriums, die in veel gevallen gebruikmaken van piano's. Naast het uitvoeren van stem- en onderhoudswerkzaamheden kan een pianotechnicus verantwoordelijk zijn voor het adviseren van klanten over het onderhoud van piano's. Het is denkbaar dat een pianotechnicus ook te maken kan hebben met andere muziekinstrument als instrumentenmaker.

Lees verder...

Opleiding tot Pianotechnicus

Welke opleiding is nodig om Pianotechnicus te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Pianotechnicus? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Pianotechnicus

Wat is het salaris en tarief van een Pianotechnicus? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Pianotechnicus in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Pianotechnicus

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Pianotechnicus bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl