Opleiding tot Pianotechnicus

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding pianotechnicus

De Mbo-opleiding pianotechnicus is niet op alle Mbo-scholen te volgen en zal meestal aangeboden worden via de BOL-vorm. Tijdens een BOL-opleiding zal je de meeste tijd van de opleiding doorbrengen op school, waarbinnen praktijklessen en theorielessen gecombineerd worden. Over het algemeen zal je binnen deze opleiding ongeveer twintig procent van de tijd stage lopen bij erkende ambachtsbedrijven, onder begeleiding van een leermeester. Tijdens de opleiding is er onder andere aandacht voor materialenkennis, gereedschapsleer, houtbewerking, stemmen, muziektheorie en algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaanbegeleiding. Daarnaast zal er veel aandacht zijn voor algemene ondernemersvaardigheden, zoals het kunnen voeren van een administratie. Tijdens de praktijklessen leer je zelfstandig problemen aan piano's te analyseren en te verhelpen.

Opleidingsduur en niveau pianotechnicus

De Mbo-opleiding pianotechnicus zal over het algemeen drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau drie

Vervolgopleidingen pianotechnicus

Er bestaan geen gerichte vervolgopleidingen na de Mbo-opleiding pianotechnicus niveau drie. Wel bestaan er voldoende andere opleidingen niveau vier die wellicht kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan een gerichte commerciële opleiding, zoals de Mbo-opleiding filiaalmanager die zeker qua verkooptechniek een aanrader is.

Vooropleiding pianotechnicus

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding pianotechnicus niveau drie. Ook met enkele jaren havo of vwo is het meestal mogelijk om toegelaten te worden tot de opleiding. Wel kan het zijn dat er dan eerst een intakegesprek gehouden wordt.

Mijnzzp.nl