Podiumbouwer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Podiumbouwer?

Een podiumbouwer is verantwoordelijk voor het opbouwen van verschillende podiums en/of decors. Denk bijvoorbeeld aan theaterpodiums, evenementenpodiums, beurspodiums en aan podiums binnen stadions. In veel gevallen kan een podiumbouwer ook aangemerkt worden als evenemententechnicus. Dit is het geval omdat de meeste podiumbouwers niet alleen verantwoordelijk zijn voor het opbouwen en/of afbreken van podiums. Denk bijvoorbeeld ook aan alle techniek, zoals de verlichtingsinstallatie en geluidinstallatie, die nodig kunnen zijn tijdens een voorstelling. Als podiumbouwer ben je dus werkzaam binnen de podium- en evenemententechniek en kan je verantwoordelijk zijn voor één of meerdere taken, afhankelijk van de opleiding en werkervaring. Er bestaan voor het beroep podiumbouwer verschillende opleidingen, die ook verschillende verantwoordelijkheden kennen. De belangrijkste taak van een podiumbouwer is het op een veilige manier werken en het opbouwen van podiums zonder dat er ongelukken gebeuren. Als podiumbouwer kan je werkzaam zijn binnen Nederland maar ook in het buitenland. Tijdens grote evenementen zal een podiumbouwer met diverse collega's samenwerken om de diverse podiums op te bouwen. Deze tijdelijke constructies zijn in veel gevallen groot en complex en moeten voldoen aan strenge eisen qua veiligheid. Ook het afbreken van podiums behoort tot de werkzaamheden van een podiumbouwer. De meeste podiums zijn van tijdelijke aard en worden opgebouwd door middel van steigerconstructies. Het veilig kunnen opbouwen van steigers en het afbreken hiervan wordt dus gedaan door podiumbouwers, die in staat moeten zijn om een bouwtekening te lezen, waarop precies aangegeven staat hoe een podium opgebouwd moet worden. Ook het opbouwen van tribunes kan tot de verantwoordelijkheden behoren van een podiumbouwer.

Lees verder...

Opleiding tot Podiumbouwer

Welke opleiding is nodig om Podiumbouwer te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Podiumbouwer? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Podiumbouwer

Wat is het salaris en tarief van een Podiumbouwer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Podiumbouwer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Podiumbouwer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Podiumbouwer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl