Opleiding tot Podiumbouwer

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauPodium- en evenemententechnicus (Mbo 3)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingStand-, Winkel- en Decorvormgever
VervolgopleidingPodium- en Evenemententechnicus geluid
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding Podium- en evenemententechnicus

De Mbo-opleiding Podium- en evenemententechnicus is de aangewezen opleiding voor mensen die graag in evenementenbranche willen gaan werken. Tijdens deze opleiding leer je alles over het opbouwen van podiums en decors zoals die voorkomen bij festivals, theaters en schouwburgen. Veiligheid staat binnen deze opleiding hoog aangeschreven, omdat je als decorbouwer regelmatig op hoogte zal werken. Daarnaast is er binnen deze opleiding aandacht voor het installeren van licht- en geluidsinstallaties. Echter gaat binnen deze opleiding de meeste aandacht uit naar het veilig kunnen opbouwen en afbreken van podiums en decors. Het leren begrijpen van podiumconstructies en het tekening lezen zijn de belangrijkste aandachtspunten binnen de opleiding .

Opleidingsduur en niveau Mbo-opleiding Podium- en evenemententechnicus

De Mbo-opleiding Podium- en evenemententechnicus zal ongeveer twee tot vier jaar in beslag nemen, afhankelijk van je vooropleiding. Het is een opleiding op Mbo-niveau drie. De Mbo-opleiding Podium- en evenemententechnicus is geen bijzonder zware opleiding, maar zal zeker bij je moeten passen, omdat het werken als Podium- en evenemententechnicus redelijk zwaar en stressvol kan zijn.

Vervolgopleidingen Mbo-opleiding Podium- en evenemententechnicus

Na het afronden van de Mbo-opleiding Podium- en evenemententechnicus op niveau drie bestaan er nog voldoende vervolgopleidingen, zoals de Mbo-opleiding Podium- en Evenemententechnicus geluid op niveau vier en de Mbo-opleiding Stand-, Winkel- en Decorvormgever op niveau vier. Deze opleidingen bieden een verdere verbreding als Podium- en evenemententechnicus en zijn zeker aan te raden voor mensen die als allround vakman aan de slag willen binnen de evenementenbranche.

Vooropleiding Mbo-opleiding Podium- en evenemententechnicus

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding Podium- en evenemententechnicus niveau drie. Daarnaast kan het zijn dat er eerst een vooropleiding op Mbo-niveau twee afgerond moet worden. Wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen kan een intakegesprek noodzakelijk zijn om te bekijken of deze opleiding bij je past.

Mijnzzp.nl