Opleiding tot Geluidsman

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingPodium- en Evenemententechnicus (Mbo 3)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingTheater (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding Podium- en Evenemententechnicus Geluid

Wie een passende opleiding zoekt als geluidsman kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding Podium- en Evenemententechnicus Geluid, binnen de sector Grafimedia. Tijdens deze opleiding leer je alles wat te maken heeft met geluid en het kunnen verzorgen van geluid, zoals het aansluiten van geluidsinstallaties en het kunnen bedienen van geluidsinstallaties. Daarnaast leer je tijdens deze opleiding het opbouwen en afbreken van geluidsinstallaties. Overigens leer je binnen deze opleiding ook belangrijke andere zaken, zoals het toepassen van lichtshows en is er veel aandacht voor de algemene veiligheid, omdat je redelijk vaak op hoogte zal werken. Tijdens de opleiding krijg je op school over het algemeen vakken als podium- en evenemententechniek, decortechniek, decorontwerp, lichttechniek, geluidstechniek, elektronica en ICT. Vooral de ICT en het leren kennen van verschillende softwareprogramma's is binnen deze opleiding tegenwoordig belangrijk, omdat deze veelvuldig gebruikt zullen worden. De Mbo-opleiding Podium- en Evenemententechnicus Geluid is via de meeste scholen alleen te volgen via de zogenaamde BOL-vorm. Tijdens een BOL-opleiding zal je over het algemeen zestig procent van de tijd doorbrengen op school en de rest van de periode stage lopen bij erkende leerbedrijven, zoals een evenementenbureau of decorbouwer, onder toezicht van een leermeester.

Opleidingsduur en niveau Podium- en Evenemententechnicus Geluid

De Mbo-opleiding Podium- en Evenemententechnicus Geluid zal ongeveer drie tot vier jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier. De Mbo-opleiding Podium- en Evenemententechnicus Geluid is geen bijzonder moeilijke Mbo-opleiding te noemen, maar moet natuurlijk wel bij je passen.

Vervolgopleidingen Podium- en Evenemententechnicus Geluid

Na het afronden van de Mbo-opleiding Podium- en Evenemententechnicus Geluid niveau vier is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding Theater. Een gemiddelde Hbo-opleiding zal nog eens vier jaar in beslag nemen.

Vooropleiding Podium- en Evenemententechnicus Geluid

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo, voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding Podium- en Evenemententechnicus Geluid niveau vier. Daarnaast behoort een vooropleiding op Mbo-niveau natuurlijk ook tot de mogelijkheden, zoals de Mbo-opleiding Podium- en evenemententechnicus niveau drie. De meeste scholen houden tegenwoordig eerst een intakegesprek met nieuwe studenten, om te bekijken of deze opleiding wel bij je past.

Mijnzzp.nl