Geluidsman

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Geluidsman?

Een geluidsman werkt doorgaans voor een omroep en werkt nauw samen met verslaggevers, cameramannen, presentators en acteurs. Er zijn ook geluidsmannen die werken als freelancer en zich verhuren per project. Als geluidsman ben je verantwoordelijk voor het op een goede en onopvallende manier opnemen van het geluid. Als geluidsman kan je eigenlijk overal ingezet worden waar dat nodig mocht zijn, zoals in een studio of op locatie. Tegenwoordig is het niet standaard meer dat er overal een geluidsman ingezet wordt, omdat dit soms niet nodig is door de moderne technieken. Bij televisieopnames met publiek zie je nog wel eens dat er vragen gesteld worden aan het publiek die geen microfoon om hebben. De geluidsman brengt dan met een lange stok een microfoon naar de persoon zodat deze wel te horen is. Het vak van een geluidsman is zeker niet uitgestorven, maar komt minder vaak voor dan in het verleden.

Lees verder...

Opleiding tot Geluidsman

Welke opleiding is nodig om Geluidsman te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Geluidsman? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Geluidsman

Wat is het salaris en tarief van een Geluidsman? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Geluidsman in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl