Geluidsman

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Geluidsman?

Een geluidsman is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die met geluidssystemen te maken hebben. Een andere benaming voor geluidsman kan ook zijn geluidstechnicus. Als geluidsman kan je voor verschillende soorten bedrijven werkzaam zijn zoals televisieomroepen of radio-omroepen, of ben je bijvoorbeeld werkzaam voor toneelgezelschappen. Daarnaast kan een geluidsman werkzaam zijn bij grote concerten en andere optredens waarbij geluid belangrijk is. Goed geluid is tijdens alle vormen van optredens belangrijk, omdat geluid bijdraagt aan de uiteindelijke beleving van mensen. Als geluidsman kan je eigenlijk overal ingezet worden waar dat nodig mocht zijn, zoals in een studio of op locatie. Tegenwoordig is het niet standaard meer dat er overal een geluidsman ingezet wordt, omdat dit in sommige gevallen niet meer nodig is door de opkomst van moderne technieken. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een geluidsman het beste omschrijven als het aansluiten en inregelen van geluidsapparatuur zodat er een optimale geluidskwaliteit zal zijn. Ook het bedienen van geluidsapparatuur behoort tot de werkzaamheden van een geluidsman. De term geluidsman moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een geluidsman ook verantwoordelijk kan zijn voor andere werkzaamheden dan alleen het opnemen en verzorgen van geluid. Als geluidsman ben je in alle gevallen wel werkzaam binnen de audiovisuele sector en zul je veel samenwerken met andere vaklieden. Denk bijvoorbeeld aan lichttechnici en aan podiumbouwers. In de meeste gevallen heeft een geluidsman ook te maken met geluidsregie. Geluidsregie is belangrijk om het juiste geluid te kunnen produceren dat past bij de voorstelling. Daarnaast kan een geluidsman verantwoordelijk zijn voor het installeren van draadloze microfoons, zodat de acteurs of muzikanten de vrijheid hebben om hun werk op een goede manier te kunnen uitoefenen.

Lees verder...

Opleiding tot Geluidsman

Welke opleiding is nodig om Geluidsman te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Geluidsman? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Geluidsman

Wat is het salaris en tarief van een Geluidsman? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Geluidsman in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Geluidsman

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Geluidsman bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl