Opleiding tot Decorontwerper

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingPodium- en evenemententechnicus (Mbo 3)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingBeeldende Kunst (Hbo)
VervolgopleidingBouwkunde (Hbo)
VervolgopleidingIndustrieel Product Ontwerpen (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding Stand-, winkel- en decorvormgever

Wie een passende opleiding zoekt als decorbouwer of decorvormgever kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding Stand-, winkel- en decorvormgever, die toebehoort tot de sector grafische vormgeving en marketing. Tijdens deze opleiding leer je alles wat te maken heeft met Stand-, winkel- en decorvormgever en krijg je vakken als technisch tekenen, CAD tekenen, fotografie en beeldbewerking, styling, materiaalkennis, bedrijfskunde, marketing, kleurenleer, 3D techniek, 2D vormgeving en algemene vakken als Nederlands, Engels, Duits, rekenen en het vak loopbaan & burgerschap. De meeste scholen bieden de Mbo-opleiding Stand-, winkel- en decorvormgever alleen aan via de zogenaamde BOL-vorm. Tijdens een BOL-opleiding zal je over het algemeen zestig procent van de tijd doorbrengen op school en de rest van tijd stage lopen bij erkende leerbedrijven, onder toezicht van een leermeester die toeziet op de algemene voortgang. De Mbo-opleiding Stand-, winkel- en decorvormgever is een uitstroomrichting binnen de opleiding vormgeving ruimtelijke presentatie en communicatie, die verschillende uitstroomrichtingen kent. Binnen deze opleiding speelt creativiteit een belangrijke rol.

Opleidingsduur en niveau Stand-, winkel- en decorvormgever

De Mbo-opleiding Stand-, winkel- en decorvormgever zal over het algemeen drie tot vier jaar in beslag nemen, afhankelijk van je vooropleidingen, en is een Mbo-opleiding op niveau vier

Vervolgopleidingen Stand-, winkel- en decorvormgever

Na het afronden van de Mbo-opleiding Stand-, winkel- en decorvormgever niveau vier is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding industrieel product ontwerpen, de Hbo-opleiding Bouwkunde of de Hbo-opleiding beeldende kunst. Een gemiddelde Hbo-opleiding zal nog eens vier jaar in beslag nemen.

Vooropleiding Stand-, winkel- en decorvormgever

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding Stand-, winkel- en decorvormgever niveau vier of een passende vooropleiding op Mbo-niveau, zoals de Mbo-opleiding Medewerker productpresentatie niveau twee of de Mbo-opleiding Podium- en evenemententechnicus niveau drie. Wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen is het in de meeste gevallen mogelijk om een intakegesprek te voeren, om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn.

Mijnzzp.nl