Decorontwerper

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Decorontwerper?

Een decorontwerper is verantwoordelijk voor het ontwerpen van decors, die gebruikt worden voor theatershows, televisieprogramma's of films. Als decorontwerper werk je in veel gevallen voor een gespecialiseerd bedrijf binnen de stand- en decorbranche. Binnen dit beroep speelt creativiteit over het algemeen een belangrijke rol, omdat er je als decorontwerper steeds met nieuwe ideeën zal moeten komen in overleg met de opdrachtgever. De opdrachtgever is in veel gevallen een regisseur, afhankelijk van de soort opdracht. Tegenwoordig zien wij op televisie dagelijks programma's waar decors op de achtergrond gebruikt worden. Een decor is een belangrijke herkenning voor de kijker. Een mooi voorbeeld hiervan is goede tijden slechte tijden. Bij decors wordt tegenwoordig veel tijd gestoken om ze mooi aan te kleden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Decorontwerper

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Decorontwerper

Welke opleiding is nodig om Decorontwerper te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Decorontwerper? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Decorontwerper

Wat is het salaris en tarief van een Decorontwerper? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Decorontwerper in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl