Opleiding tot Industrieel vormgever

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauHbo Industrieel Product Ontwerpen
VooropleidingMbo 4, Havo of Vwo
VervolgopleidingIndustrieel Ontwerpen (Wo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Hbo-opleiding industrieel product ontwerpen

De Hbo-opleiding industrieel product ontwerpen is de aangewezen opleiding als industrieel vormgever. Tijdens de opleiding word je een praktische ontwerper van industriële producten en consumentenproducten. Gedurende de opleiding krijg je veel praktische en technische kennis aangereikt, in combinatie met vormgeving, ergonomie en bedrijfskunde. Je leert niet alleen een mooie producten te maken, maar ook rekening te houden met de gebruiksvriendelijkheid van het product en de eventuele productiekosten. Gedurende de Hbo-opleiding industrieel product ontwerpen krijg je vakken als ontwerpen, schetsen, CAD, ontwerpmethodieken, materiaalkennis, kleurkennis, constructieberekeningen, marketing, logistiek en algemene vakken zoals Nederlands, Engels, natuurkunde en wiskunde, die als industrieel vormgever niet onbelangrijk zijn. Vanaf het tweede jaar zal er een specialisatie gekozen moeten worden als industrieel vormgever. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de industrie of juist meer aan de gezondheidszorg. De opleiding zal verdiept verder gaan op de eerdere leerstof vanuit het eerste jaar. Vanaf het derde leerjaar zal je ook stage gaan lopen, die ook in het buitenland kan plaatsvinden. Het vierde jaar van de opleiding staat geheel in het teken van het afstuderen.

Opleidingsduur en niveau industrieel product ontwerpen

De Hbo-opleiding industrieel product ontwerpen zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen. De Hbo-opleiding industrieel product ontwerpen is geen bijzonder zware of moeilijke opleiding, maar vraagt wel om de juiste studenten met veel doorzettingsvermogen en de nodige creativiteit.

Vervolgopleidingen industrieel product ontwerpen

Na de Hbo-opleiding industrieel product ontwerpen is het nog mogelijk om door te leren voor een master-opleiding. Een master-opleiding zal over het algemeen nog eens één tot twee jaar in beslag nemen. Het is ook mogelijk om een master-opleiding te volgen op Hbo-niveau, of er kan gekozen worden voor een universitaire opleiding. Na het afronden van een Hbo-opleiding is het binnen Nederland altijd mogelijk om minimaal één mastersopleiding te volgen.

Vooropleiding industrieel product ontwerpen

De meeste hogescholen verwachten minimaal een Mbo-diploma niveau vier voordat je toegelaten zal worden tot de Hbo-opleiding industrieel product ontwerpen. Daarnaast is het zo dat er wel verwacht zal worden dat je over de vakken wiskunde en natuurkunde beschikt. Wanneer je geen wiskunde of natuurkunde hebt gehad is het in de meeste gevallen mogelijk om deze tijdens de opleiding bij te spijkeren.

Mijnzzp.nl