Industrieel vormgever

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Industrieel vormgever?

Een industrieel vormgever is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van producten die uiteindelijk in massaproductie vervaardigd worden. Denk bijvoorbeeld aan stoelen, stofzuigers, kasten, fietsen, televisies en kookplaten. Een belangrijke voorwaarden bij industriële vormgeving is dat de productie relatief goedkoop moet zijn en de massaproductie gemakkelijk te realiseren moet zijn. Een industrieel vormgever ontwerpt alleen voor massaproductie en geen unieke voorwerpen. Door het toepassen van massaproductie kunnen de kosten relatief laag gehouden worden. De producten moeten daarom geschikt zijn voor een grote afzetmarkt. Niet alleen het maken van producten kan hierdoor goedkoper uitgevoerd worden, ook de inkoop van materialen kan goedkoper uitgevoerd worden, omdat de benodigde materialen grootschalig ingekocht worden. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een industrieel ontwerper het beste omschrijven als het bedenken, ontwerpen en uitwerken van industriële producten. Daarnaast is het denkbaar dat een industrieel ontwerper betrokken is bij het bedenken en uitwerken van nieuwe productieprocessen, die van toepassing zijn op nieuwe industriële producten. Het bedenken en ontwikkelen van nieuwe producten is meestal een langdurig proces waarbij verschillende prototypes de ontwerptafel passeren voordat er uiteindelijke goedkeuring zal plaatsvinden. Omdat een industrieel vormgever producten ontwerpt voor massaproductie moeten deze producten voldoen aan alle gestelde eisen, zodat de massaproductie soepel zal verlopen. In de meeste gevallen zal een industrieel vormgever tijdens het ontwerpproces te maken hebben met andere specialisten, die bijvoorbeeld het product testen, zoals een test ingenieur en een productieplanner, die verantwoordelijk is voor het soepel laten verlopen van de uiteindelijke productie. Andere benamingen voor industrieel vormgever zijn product designer of industrieel product ontwerper.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Industrieel vormgever

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Industrieel vormgever

Welke opleiding is nodig om Industrieel vormgever te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Industrieel vormgever? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Industrieel vormgever

Wat is het salaris en tarief van een Industrieel vormgever? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Industrieel vormgever in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Industrieel vormgever

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Industrieel vormgever bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl