Impresario

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Impresario?

Een impresario is een commerciële medewerker en/of eigenaar van een impresariaat. Een impresariaat is een organisatie die evenementen organiseert en verkoopt, zoals concerten, tournees en toneelvoorstellingen. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een impresario het beste omschrijven als een persoon, die optredens regelt voor artiesten, inclusief bijkomende zaken zoals mogelijke overnachtingen en eten. Als iemand een feest of voorstelling wil organiseren belt of mailt men een impresario en niet de betreffende artiest zelf. Een impresario verkoopt ook theatervoorstellingen en andere soorten voorstellingen aan andere partijen. Een impresario kan gezien worden als bemiddelaar tussen verschillende artiesten en opdrachtgevers. Een impresario werkt voor een impresariaat dat alles kan organiseren om een evenement succesvol te maken. Een impresario is dus een artiestenbemiddelaar, die een totaalplaatje kan verkopen aan geïnteresseerde partijen. De inhoudelijke werkzaamheden van een impresario kunnen verschillen per opdracht, maar komen grofweg neer op het inkopen van diensten met betrekking tot artiesten, het voorbereiden van werkzaamheden, het coördineren van werkzaamheden en het verkopen van diensten aan theaters en andere geïnteresseerde partijen. Een impresario kan ook gezien worden als een commercieel medewerker, omdat een impresario zich zal bezighouden met commerciële activiteiten. Opdrachtgevers die een bepaald evenement willen organiseren onderhandelen dus met het impresariaat en niet rechtstreeks met de betreffende artiest(en). De inhoudelijke werkzaamheden van een impresariaat gaan wel verder dan alleen het aanleveren van artiesten. Een impresariaat is verantwoordelijk voor het verkopen van complete diensten. Dit houdt in dat een impresariaat ook alle bijkomende zaken kan leveren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan decors, technici en aan locaties.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Impresario

Wat is het salaris en tarief van een Impresario? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Impresario in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Impresario

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Impresario bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl