Team Mijnzzp

Wat doet een Art director (film en televisie)?

Een art director film en televisie ontwerpt op basis van het script de vormgeving van een film, televisieserie of commercial. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van schetsen, constructietekeningen, kleuren-onderzoeken, decorontwerpen en aan de kleding van de verschillende acteurs. Het is dus de art director die het uiteindelijke beeld zal bepalen van een film, televisieserie of commercial. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een art director het beste omschrijven als het bedenken en uitwerken van alle visuele elementen die van toepassing kunnen zijn op een voorstelling. De werkzaamheden van een art director zijn belangrijke werkzaamheden, omdat het de art director is die verantwoordelijk is voor het creëren van het juiste beeld door het toepassen van de juiste vormgeving. Als art director zal je over het algemeen ook met verschillende collega's samenwerken, zoals de regisseur, de setdresser en met de decorontwerper. Deze verschillende vaklieden zijn ook allemaal betrokken bij het creëren van het uiteindelijke visuele beeld. Als art director kan je hoofdverantwoordelijk zijn, maar is het ook mogelijk dat je nog een production designer of zakelijk leider boven je hebt staan. De production designer of zakelijk leider is meestal verantwoordelijk voor de algehele productie en niet alleen voor het uiteindelijke ontwerp of beeld. Enkele andere werkzaamheden die kunnen toebehoren dat de art director film en televisie zijn algemene personeelszaken, financiële zaken, het aanvragen van offertes en het opstellen van de tijdsplanning. Het kan ook zijn dat deze werkzaamheden toebehoren tot de production designer of zakelijk leider afhankelijk van de organisatiestructuur. De kerntaak als art director film en televisie is het vormgeven van het artistieke beeld als artistiek leider. Als art director film en televisie ben je werkzaam binnen de creatieve industrie.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Art director (film en televisie)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Art director (film en televisie)

Wat is het salaris en tarief van een Art director (film en televisie)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Art director (film en televisie) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Art director (film en televisie)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Art director (film en televisie) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl