Radio deejay

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Radio deejay?

Een radio deejay is een presentator of presentatrice die verantwoordelijk is voor verschillende werkzaamheden, zoals het maken van radiopraatjes met gasten en het aan elkaar koppelen van muziek. Hoe een radio deejay precies werkt kan per radio-omroep verschillen, omdat er verschillende soorten muziekzenders zijn. Een radio deejay is over het algemeen niet alleen verantwoordelijk voor het draaien van muziek, omdat een radio deejay ook gezien moet worden als een bijzondere presentator, die een radioprogramma een specifiek karakter geeft dat past bij de doelgroep. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een radio deejay het beste omschrijven als het uitzoeken van muziek, het draaien van muziek, het vertellen van achtergrondinformatie met betrekking tot de muziek en het interviewen van gasten en/of luisteraars. Daarnaast kan een radio deejay in sommige gevallen aangemerkt worden als een quizmaster als er spelletjes gehouden worden tijdens de uitzending. Een andere benaming voor radio deejay kan ook zijn diskjockey, echter hoeft een diskjockey niet werkzaam te zijn voor de radio. Een diskjockey kan bijvoorbeeld ook werkzaam zijn binnen een discotheek of op een andere locatie optredens geven. Het beroep radio deejay is aan te merken als bijzonder beroep, omdat radio deejays niet alleen aangemerkt kunnen worden als presentator. Radio deejays moeten juist ook aangemerkt kunnen worden als entertainer, omdat de entertrainers waarde als radio deejay belangrijk is. Zonder de juiste entertrainers waarde is het over het algemeen niet mogelijk om als radio deejay werkzaam te zijn. Het worden van professioneel radio deejay is dan ook niet makkelijk. Dit is het geval omdat radio deejays verantwoordelijk zijn voor het geven van het juiste karakter aan radioprogramma's. Als radio deejay kan je voor regionale en landelijke radio-omroepen werkzaam zijn.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Radio deejay

Wat is het salaris en tarief van een Radio deejay? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Radio deejay in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Radio deejay

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Radio deejay bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl