Stuntman

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Stuntman?

Een stuntman of stuntvrouw is iemand die beroepsmatig gevaarlijke stunts uitvoert. Een stuntman is op zijn eigen specifieke manier ook een acteur te noemen, die in de meeste gevallen niet bekend is bij het grote publiek. Er zijn stuntmensen te vinden die wel beroemd zijn, omdat deze stuntmensen bijvoorbeeld eigen shows opvoeren als stuntman. Denk hierbij aan stuntmensen die openbare shows uitvoeren in gemeentes of aan shows in pretparken. Over het algemeen zullen de meeste mensen bij een stuntman denken aan de stuntmensen uit de filmwereld. Stuntmensen die werkzaam zijn voor productiebedrijven zijn over het algemeen niet bekend bij het brede publiek. Een stuntman voert dus beroepsmatig gevaarlijke stunts uit, die voor gewone acteurs te gevaarlijk zijn om te doen. Een stuntman is dan ook dagelijks bezig met het oefenen en het voorbereiden van stunts. Het voorbereiden van gevaarlijke stunts is meestal meer werk dan het uitvoeren van de stunt zelf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het prepareren van een auto, zodat deze veilig genoeg is om een stunt mee uit te voeren. Stunts zijn over het algemeen erg belangrijk binnen films en televisieseries, omdat de stunts een belangrijk onderdeel vormen van de productie. Denk bijvoorbeeld aan actiefilms waarbinnen vaak gebruikgemaakt zal worden van stunts. Het uitvoeren van deze stunts is over het algemeen niet mogelijk zonder professionele stuntmensen. Stuntmensen zijn professionals die beschikken over specifieke vaardigheden, waardoor ze bepaalde stunts relatief gezien veilig kunnen uitvoeren. Over het algemeen kunnen stuntmensen onderverdeeld worden in stuntmensen die entertainment verzorgen en stuntmensen die fungeren als stuntman-dubbelgangers (stunt doubles). Daarnaast kan er sprake zijn van stuntmensen die fungeren als stuntcoördinator. Een stuntcoördinator is verantwoordelijk voor het begeleiden en coördineren van stunts.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Stuntman

Wat is het salaris en tarief van een Stuntman? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Stuntman in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Stuntman

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Stuntman bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl