Musicus

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Musicus?

Een musicus is een muzikant die beroepsmatig werkzaam is. In Nederland worden beroepsmatig werkende muzikanten ook wel musicus genoemd. Daarnaast associeert men een musicus meestal met klassieke muziek en niet met andere vormen van muziek. Deze scheidingslijn is wel erg dun te noemen, onder andere omdat deze lang niet bij iedereen bekend is. In de praktijk kan een musicus dus ook gewoon een muzikant genoemd worden. Als we spreken van een musicus dan hebben we het over het algemeen over een muzikant die minimaal het conservatorium heeft afgerond. Een andere benaming voor een muzikant kan bijvoorbeeld ook zijn amateurmusicus. In dit geval spreken we van een musicus, die wel een opleiding genoten heeft aan een conservatorium, maar die geen betaalde baan heeft als musicus. Ook deze scheidingslijn is dun te noemen, omdat er niet veel betaalde muzikanten zijn. Een musicus moet dus gezien worden als een beroepsmuzikant. Als musicus zal je over het algemeen een muziekinstrument bespelen, maar ook een beroepsmatige vocalist kan aangemerkt worden als musicus, omdat muziek niet alleen betrekking heeft op muziekinstrumenten. Musici kunnen onderverdeeld worden in twee groepen, namelijk instrumentalisten en vocalisten. Zoals eerder omschreven moet de scheidingslijn tussen muzikanten en musici wel heel dun gezien worden, omdat het eigenlijk meer een persoonlijke voorkeur is van muzikanten welke benaming ze precies gebruiken. Ook componisten en dirigenten moeten aangemerkt worden als musici of muzikanten. De term musicus kan betrekking hebben op verschillende soorten musici, die verschillende soorten muziekinstrumenten kunnen bespelen. Het is niet zo dat musici alleen klassieke muziek maken. Musici kunnen ook lichte muziek of popmuziek maken. In de meeste gevallen maken musici wel klassieke muziek.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Musicus

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Musicus

Welke opleiding is nodig om Musicus te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Musicus? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Boekhoudprogramma vergelijken Musicus

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Musicus bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl