Figurant

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Figurant?

Een figurant is een acteur die meestal geen inhoudelijke rol heeft tijdens films, reclamespotjes of toneelstukken. Een figurant is dan ook verantwoordelijk voor figurantenwerk, wat gezien kan worden als aanvulling van een bepaalde voorstelling. Het beroep figurant kan over het algemeen door iedereen uitgevoerd worden die graag één of meerdere keren wil fungeren als figurant binnen series, speelfilms en ander soort voorstellingen. Afhankelijk van de soort figurant en de specifieke werkzaamheden als figurant kan het in sommige gevallen wel nodig zijn om deel te nemen aan een selectiedag. De meeste figuranten schrijven zich in bij een zogenaamd auditbureau om kans te maken op figurantenwerk. Het auditbureau krijgt meestal opdracht van producenten om specifieke figuranten aan te leveren, die binnen de gestelde doelgroep passen. Als figurant kan het ook zijn dat je bepaalde testen moet doorlopen om te bekijken of je wel geschikt bent als figurant. Maar dit is lang niet bij al het figurantenwerk nodig, zoals in het geval dat het om massa figurantenwerk gaat. Als figurant heb je zelden of nooit een noemenswaardige rol binnen een film of reclamespotje, zoals het woord figurant al aangeeft. Een figurant wordt meestal alleen ingezet als invulling van een bepaald decor. Over het algemeen is het zo dat specifiek geselecteerde figuranten iets langer in beeld zijn dan massa figuranten. De specifieke eisen waaraan figuranten moeten voldoen kunnen per opdracht verschillen, omdat iedere serie, film en toneelstuk weer anders is. Over het algemeen zal de soort voorstelling of opname bepalen of je in aanmerking komt voor een figurantenrol. Omdat producten en regisseurs te maken hebben met vaste scenario's kan er gebruikgemaakt worden van een casting director. Het is in dat geval de casting director die alle (rand)voorwaarden zal opstellen waaraan figuranten moeten voldoen. Een (rand)voorwaarde kan bijvoorbeeld zijn dat het om jongeren moet gaan, of dat er alleen gezocht wordt naar figuranten met de juiste uitstraling die past bij de doelgroep van de voorstelling.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Figurant

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Figurant

Welke opleiding is nodig om Figurant te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Figurant? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Boekhoudprogramma vergelijken Figurant

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Figurant bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl