Opleiding tot Figurant

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauCursus & Opleiding
VervolgopleidingAV-productie (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Opleiding Figurant

Er bestaan geen erkende landelijke opleidingsmogelijkheden voor het beroep figurant. De meeste figuranten hebben geen specifieke opleiding genoten. Over het algemeen is er voor figurantenwerk dan ook geen opleiding nodig. Wie toch een opleiding zoekt als figurant. om bijvoorbeeld uiteindelijk acteur te worden. kan het beste kiezen voor een theateropleiding, die meestal op Hbo-niveau is.

Opleidingsduur en niveau Figurant

Er bestaan geen erkende opleidingsmogelijkheden voor het beroep figurant. De meeste figuranten krijgen een korte uitleg. De werkzaamheden als figurant zijn over het algemeen niet moeilijk.

Vervolgopleidingen Figurant

Zoals eerder omschreven bestaan er geen erkende opleidingen voor het beroep figurant en bestaan er dan ook geen vervolgopleidingen voor het beroep. Wie toch een passende opleiding zoekt als figurant zal al snel uitkomen bij een theateropleiding.

Vooropleiding Figurant

Over het algemeen worden er geen vooropleidingen verwacht om als figurant te kunnen werken. De meeste figuranten worden maar één keer ingeschakeld. Wie toch een carrière ambieert binnen de filmindustrie kan op Mbo-niveau bijvoorbeeld kiezen voor de Mbo-opleiding AV-productie op niveau vier. De Mbo-opleiding AV-productie kent verschillende uitstroomrichtingen, die een goede basis bieden voor een toekomstige Hbo-opleiding.

Mijnzzp.nl