Filmacteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Filmacteur?

Een filmacteur vervult in een film een rol van een personage met een bepaald karakter. Daarbij is er sprake van een script, waarin de tekst staat vermeld die de filmacteur uit het hoofd moet leren en zich eigen dient te maken. Bij het uitoefenen van het beroep draait het niet alleen om het uitspreken van tekst, maar leeft een filmacteur zich helemaal in het karakter van het personage in. Bijvoorbeeld in de rol van een superheld of in de rol van een crimineel of slachtoffer. Dat betekent ook dat er aandacht dient te zijn voor de bewegingen en mimiek die bij het personage hoort. Een filmacteur kan een hoofdrol hebben in een film, maar het is ook mogelijk dat er sprake is van een bijrol. Het levensecht uitbeelden van het karakter inclusief eventueel een accent dient bij het publiek geloofwaardig over te komen. Het script vormt de basis voor de film, maar ook de locatie speelt daarin een belangrijke rol. Indien het gaat om het vertolken van een persoon die echt heeft bestaan, verricht de filmacteur ook onderzoek naar het leven en karakter van de persoon. Deze verdieping en opdoen van kennis draagt bij aan de mogelijkheid om de rol zo geloofwaardig mogelijk en authentiek te vertolken op het filmdoek. Een filmacteur kan de werkzaamheden uitoefenen voor een bioscoopfilm, maar het kan ook gaan om een televisiefilm of voor een film die op een online kanaal beschikbaar komt. Bij het vertolken van een rol krijgt een filmacteur kleding aan die bij het personage past. Het kan ook zo zijn dat het haar in model geknipt wordt of dat een filmacteur voor een rol gewicht dient te verliezen of in gewicht dient aan te komen. Dit komt echter sporadisch voor. Een filmacteur krijgt ook make-up of schmink op het gezicht om het karakter te benadrukken en een pruik doet dienst om een andere haardracht tevoorschijn te toveren.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Filmacteur

Wat is het salaris en tarief van een Filmacteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Filmacteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Filmacteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Filmacteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl