Lifestyle blogger

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Team Mijnzzp

Inhoudsopgave
Beroep lifestyle blogger
Wat doet een lifestyle blogger
Lifestyle onderwerpen
Werkzaamheden lifestyle blogger:
Film: lifestyle blogger:
Film: bekendste bloggers:
Opleidingen tot lifestyle blogger
Bedrijven waar een lifestyle blogger werkzaam kan zijn
Competenties lifestyle blogger
Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als lifestyle blogger
Arbeidsvoorwaarden en salaris lifestyle blogger
Eigen bedrijf starten als Lifestyle blogger
Boekhoudprogramma vergelijken Lifestyle blogger

Beroep lifestyle blogger

Een lifestyle blogger is een persoon die blogs maakt over de meest uiteenlopende onderwerpen. Het is vaak iemand die op persoonlijke titel blogt of vlogt zonder dat er sprake is van een bepaalde niche. Dat komt natuurlijk omdat lifestyle een breed begrip is en alle denkbare onderwerpen te behandelen zijn in een blog. Als een lifestyle blogger op persoonlijke titel blogt, kan het onderwerp bijvoorbeeld over een favoriete sport gaan. Zo is het ook mogelijk om te bloggen over de maaltijd van de dag of over zo zuinig mogelijk leven. Een lifestyle blogger bedenkt elke keer weer nieuwe onderwerpen om over te schrijven. Daarbij is het mogelijk dat de blogs gericht zijn op een specifieke doelgroep, zoals jonge vrouwen, maar ook op sportieve mannen of actieve senioren. Om het lezerspubliek aan een blog te binden en te vergroten, is het belangrijk om regelmatig te bloggen en eventueel te vloggen. Denk daarbij aan minimaal drie tot vier blogs per week. Naast het bedenken van een onderwerp en insteek voor een blog en het schrijven ervan, is beeld eveneens van belang. Elke bekende blogger combineert tekst met beeld. Het kan dan gaan om een mooie foto van het onderwerp om de afbeelding bij de tekst te plaatsen. Het is ook mogelijk dat een lifestyle blogger filmpjes maakt en deze combineert met een artikel. Een afbeelding of filmpje is nooit direct perfect. Er komt dan ook veel meer bij kijken dan alleen het bedenken en schrijven van een tekst. Denk maar aan de bewerking van een afbeelding of van een filmpje. In het kader van een beroepsuitoefening als lifestyle blogger is het ook belangrijk om geld te verdienen. Er dient dus tijd te worden besteed aan promotie net als aan het vergroten van het netwerk en deals sluiten met sponsors.

Wat doet een lifestyle blogger

Een lifestyle blogger is een blogger en eventueel ook een vlogger. Het is tegenwoordig wel populair om blogs te combineren met vlogs. De meeste lifestyle-bloggers beschikken dan ook over een eigen YouTube-kanaal en zijn daardoor dus YouTuber. Het een is vaak niet meer los te zien van het ander. Bovendien versterkt de blog door een vlog en kan het andersom ook zo werken. Het is als lifestyle blogger belangrijk om als trendwatcher trends in de gaten te houden om blogs te maken. Bijvoorbeeld trends over kapsels om bijvoorbeeld advertentieruimte te verkopen aan een haarstylist. Zo is het ook mogelijk om een samenwerking met een nagelstyliste aan te gaan. Aangezien lifestyle een enorm breed thema is, zijn er allerlei deals te sluiten. Bijvoorbeeld ook met een boekhouder die een softwareprogramma promoot als het over een bedrijf starten gaat. Of met een restauranthouder om een restaurantbezoek in een blog te beoordelen. Overigens maken lifestyle-bloggers wat dat betreft wel duidelijk onderscheid in informatieve blogs en gesponsorde blogs. Zo weet je dat een lifestyle blogger bij een gesponsorde blog er direct of indirect aan verdient. Het is denkbaar dat een lifestyle blogger aangemerkt kan worden als digital nomad.

Lifestyle onderwerpen

Er zijn dus allerlei onderwerpen over lifestyle van mode tot make-up en van interieurs tot sieraden. Ook vakanties en onderwerpen die aan werk gerelateerd zijn of aan het opvoeden van kinderen zijn populair. Als het over vakanties gaat, is een lifestyle blogger ook aan te merken als een reisblogger. Gaat het over beauty dan is de link naar de functie van beautyvlogger snel gelegd. Deze bloggers hebben een specifiek thema en bij een lifestyle blogger maken dergelijke onderwerpen deel uit van een veel breder gebied. Een lifestyle blogger heeft met betrekking tot de keuze van onderwerpen veel meer vrijheid. De werkzaamheden komen doorgaans wel overeen, zoals het maken van foto’s als fotograaf en het editen van filmpjes als editor. Op het gebied van promotie van de blog is een lifestyle blogger vaak actief op social media om onder meer engagement te creëren. Het is ook van belang dat een blog goed scoort op SEO en daarin is een taak als linkbuilder weggelegd.

Werkzaamheden lifestyle blogger:

 • Onderwerpen selecteren.
 • Thema bedenken.
 • Research doen.
 • Blog schrijven.
 • Foto’s maken/uitzoeken.
 • Filmpjes maken en editen.
 • Blog promoten.
 • Blogwebsite bijhouden.
 • Linkbuilding.
 • Netwerken.
 • Advertentieruimte aanbieden.
 • Sponsordeals sluiten.

Film: lifestyle blogger:

Film: bekendste bloggers:

Opleidingen tot lifestyle blogger

Een opleiding tot lifestyle blogger is er niet, maar het is wel handig om over een brede kennis te beschikken op diverse vlakken. Bijvoorbeeld op het gebied van social media omdat promotie en publicatie op kanalen als Instagram, Facebook, YouTube en TikTok belangrijk is. Ook het maken van mooie foto’s is een kunst die je als lifestyle blogger onder de knie dient te krijgen. Het is vaak een kwestie van simpelweg beginnen met een lifestyle blog, ervaring opdoen en er steeds beter in worden. Als je blog populair wordt, krijg je steeds meer volgers en dan valt er echt een beroep van te maken. Wanneer je voor jezelf gaat starten met je eigen bedrijf als lifestyle blogger, dan is het belangrijk om de zzp administratie op een goede manier op te zetten. Dit kan tegenwoordig het beste bereikt worden door het gebruik van online boekhouden. Hiervoor is het wel belangrijk om eerst de verschillende online boekhoudprogramma's met elkaar te vergelijken. Zo kom je uiteindelijk tot beste boekhoudpakket voor de zzp boekhouding. Het is belangrijk om de financiële administratie op de juiste manier bij te houden als zelfstandig ondernemer.

Bedrijven waar een lifestyle blogger werkzaam kan zijn

Een lifestyle blogger doet dat meestal vanuit een hobby of met als doel er een beroep van te maken. In dat laatste geval is er sprake van een eigen bedrijf en werk je als ondernemer en is het onder meer mogelijk om met een fabrikant samen te werken. Overigens zijn er wel steeds meer bedrijven die een eigen lifestyle kanaal starten. Denk maar eens aan wellnesscentra net als aan hotelketens. Zo zijn er eveneens middenstanders die zich op particulieren richten en daarvoor een lifestyle blogger inhuren.

Competenties lifestyle blogger

Een van de belangrijkste competenties van een lifestyle blogger is het volgen van de laatste trends. Het is in dat opzicht ook handig dat je een brede interesse hebt. Verder is het van belang dat je het bloggen ziet als een passie en daar veel tijd en energie aan wilt besteden. Het plezier hebben in wat je doet, is van belang omdat je het enthousiasme in je blogs overdraagt op je volgers. Het is wel belangrijk om commercieel inzicht te hebben, zoals waar een commercieel medewerker over beschikt. Dat heeft ermee te maken dat je in het beroep van lifestyle blogger natuurlijk een inkomen wilt genereren. Het is nodig om frequent blogs te plaatsen en daarom is het van belang over de nodige discipline te beschikken. Je volgers verwachten op een gegeven moment dat er op bepaalde dagen een blog verschijnt. Als je daarin nalatig bent, haken volgers snel af. Verder is het nog van belang om over de nodige creativiteit te beschikken en innovatief te zijn. Dat komt goed van pas bij het bedenken van thema’s en onderwerpen.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als lifestyle blogger

Een lifestyle blogger kan van een hobby een beroep maken en daarin heel goed worden. Het arbeidsmarktperspectief is gunstig en er is het voordeel dat lifestyle echt zeer breed is. Er is bovendien altijd nieuwe aanwas van volgers mogelijk om verder uit te groeien. Om door te groeien, zijn er ook nog opties om een goed boek te schrijven als auteur en samen te werken met relevante pr-bureaus. Zo is het ook mogelijk tot influencer uit te groeien en samen te werken met een influence makelaar.

Arbeidsvoorwaarden en salaris lifestyle blogger

Er is geen concreet salaris van toepassing voor een lifestyle blogger. Het inkomen is op meerdere manieren te verdienen, zoals met het aanprijzen van producten of diensten. Zo is het mogelijk om met sponsordeals of als affiliate marketeer geld te verdienen, net als met de verkoop van advertentieruimte. De manier waarop een lifestyle blogger geld verdient, verschilt per persoon.

Eigen bedrijf starten als Lifestyle blogger

Als startende zzp'er is het, na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK), ook belangrijk om na te denken over de juiste verzekeringen. Afhankelijk van het type bedrijf en werkzaamheden kunnen verschillende belangrijke verzekeringen relevant zijn als Lifestyle blogger, waaronder:

Boekhoudprogramma vergelijken Lifestyle blogger

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Lifestyle blogger bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.

Klik hier om boekhoudsoftware te vergelijken voor een Lifestyle blogger.

Mijnzzp.nl