Artsenbezoeker

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Avatar van Team Mijnzzp

Een artsenbezoeker werkt voor de farmaceutische industrie. Als artsenbezoeker bezoek je apothekers en diverse artsen om geneesmiddelen en/ of medische hulpmiddelen onder de aandacht te brengen en mogelijk te verkopen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er een nieuw geneesmiddel op de markt is gebracht met betrekking tot diabetes. Als artsenbezoeker breng je dan dit geneesmiddel onder de aandacht bij een internist of huisarts. Als artsenbezoeker sluit je echter geen verkoopcontracten af. Dit is dan ook de reden waarom het beroep artsenbezoeker verschilt met dat van een traditionele verkoper zoals bijvoorbeeld een vertegenwoordiger. Met behulp van overtuigingskracht enthousiasmeer je artsen en apotheker met betrekking tot geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. Het is afhankelijk van het product wat je onder de aandacht wil brengen of wil verkopen welke arts of apotheker je als artsenbezoeker bezoekt. Als artsenbezoeker bekleed je dus veelal een commerciële functie binnen de farmaceutische industrie. Het beroep artsenbezoeker is een beroep met veel vrijheden. Dit omdat je veel onderweg bent. Het beroep artsenbezoeker is echter niet voor iedereen geschikt. Dit omdat je moet beschikken over voldoende commerciële vaardigheden en overtuigingskracht. Dit omdat het je als artsenbezoeker de taak hebt om geneesmiddelen en eventuele medische hulpmiddelen onder de aandacht te brengen en te verkopen. Een artsenbezoeker zal voordat hij of zij langsgaat eerst een afspraak maken met een arts of apotheker. Dit omdat artsen drukke agenda’s hebben en niet op elk willekeurig moment beschikbaar zijn.

Je kunt niet zomaar artsenbezoeker worden. Het is belangrijk dat je over de nodige kennis omtrent geneesmiddelen en andere medische gerelateerde zaken beschikt. Omdat je als artsenbezoeker werkzaam bent binnen de farmaceutische industrie, zal je te maken hebben met diverse medische specialisten. Hierbij kun je denken aan internisten, cardiologen, gynaecologen, neurologen, etc. Een artsenbezoeker kan aangemerkt worden als vertegenwoordiger. Dit omdat je producten onder de aandacht brengt en deze producten probeert te verkopen. Tevens kun je als artsenbezoeker aangemerkt worden als acquisiteur. Dit omdat je jezelf als artsenbezoeker bezig houdt met het werven van nieuwe klanten. Als artsenbezoeker heb je dagelijks te maken met diverse medisch specialisten zoals een arts, een huisarts of een apotheker.

Binnen de farmaceutische industrie wordt veel gebruik gemaakt van lobbyen. Dit wil zeggen dat er een bepaalde druk kan worden uitgeoefend om een specifiek medicijn of medisch hulpmiddel te kunnen verkopen. Het is namelijk belangrijk dat je als artsenbezoeker medicijnen of medische hulpmiddelen verkoopt. Dit is dan ook vaak het doel wat je hebt wanneer je als artsenbezoeker een afspraak hebt met een arts of apotheker. Door middel van overtuigingkracht kan een arts worden beïnvloedt, om dat ene geneesmiddel wat je onder de aandacht brengt, in te kopen. Op het moment dat je dit doet kan je als artsenbezoeker aangemerkt worden als lobbyist. Als artsenbezoeker heb je dus een commerciële functie waarin het belangrijk is om te zorgen voor een goede omzet voor de farmaceutische industrie. Het is van belang dat je als artsenbezoeker dat je over de nodige commerciële vaardigheden beschikt. Dit omdat je vaak niet de enige artsenbezoeker bent die langs gaat bij een arts of apotheker.

Werken als artsenbezoeker

Als artsenbezoeker ben je vaak de vertegenwoordiger van een farmaceutische bedrijf. Je gaat op bezoek bij artsen en apothekers en probeert farmaceutische of medische producten te verkopen aan zo’n arts of apotheker. Het is belangrijk dat je als artsenbezoeker een gedegen kennis van verkooptechnieken hebt. Je legt de werking van het product uit en bespreekt de voordelen van het product met de arts of apotheker. Dit om de desbetreffende arts of apotheker ervan te overtuigen waarom hij of zij het product aan moet schaffen. Het is belangrijk dat je als artsenbezoeker over voldoende kennis met betrekking tot medische wetenschappen beschikt. Dit omdat je de vragen die een arts of apotheker stelt met betrekking tot het product wat je aanbeveelt moet kunnen beantwoorden. Het gaat immers om de gezondheid van patiënten dus het is belangrijk dat je als artsenbezoeker de juiste informatie verstrekt.

Als artsenbezoeker ben je verantwoordelijk voor het halen van bepaalde targets waarvan de belangrijkste het maken van omzet is. Als artsenbezoeker richt je jezelf op de verkoop van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. Hierdoor hebben de werkzaamheden die je uitvoert veel overeenkomsten met de werkzaamheden van een sales medewerker. Je houdt jezelf als artsenbezoeker dan ook veelal bezig met het opbouwen en onderhouden van klantcontacten.

Wat doet een artsenbezoeker:

  • Het stimuleren van de verkoop van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen
  • Het uitleggen van de werking van een geneesmiddel of medisch hulmiddel
  • Het opbouwen en onderhouden van klantcontact
  • Het herkennen van verkoopmogelijkheden
  • Het bezoeken van artsen en apothekers

Beroep artsenbezoeker:

Wat doet een artsenbezoeker:

Opleidingen tot artsenbezoeker

Voor het beroep artsenbezoeker bestaat geen specifieke opleiding. Wanneer je een carrière als artsenbezoeker ambieert is het wel noodzakelijk om te beschikken over een medisch georiënteerde achtergrond. Bij veel farmaceutische bedrijven wordt dan ook minimaal een HBO- diploma gevraagd op het moment dat je wil solliciteren als artsenbezoeker. Je kunt bijvoorbeeld een HBO- of universitaire opleiding volgen in de gezondheidskunde, biomedische wetenschappen of fysiotherapie. Naast dat het van belang is dat je als artsenbezoeker over voldoende medische kennis beschikt, is het van belang dat je beschikt over de nodige commerciële vaardigheden. Om de commerciële vaardigheden aan te leren kun je een studie volgen op HBO- niveau in een commerciële richting. Bijvoorbeeld de studie commerciële economie. Tevens zijn er diverse externe opleidingsinstituten waar je een cursus kunt volgen met betrekking tot het aanleren van commerciële vaardigheden. Eveneens is het van belang dat je beschikt over een autorijbewijs. Dit omdat je als artsenbezoeker veelal onderweg bent om diverse artsen en apothekers te bezoeken. Als artsenbezoeker zal je regelmatig bijscholing volgen. Dit omdat de farmacologische industrie continue in ontwikkeling is. Om nieuwe medicijnen onder de aandacht te kunnen brengen is het dan ook van belang dat je als artsenbezoeker meebeweegt in deze ontwikkelingen.

Bedrijven waar een artsenbezoeker werkzaam kan zijn

Een artsenbezoeker is werkzaam voor een farmaceutisch bedrijf. Zo zal je als artsenbezoeker veel samenwerken met een farmacoloog. Een farmacoloog is gespecialiseerd in de farmacologie en heeft de werking van een geneesmiddel op het menselijk lichaam onderzocht. Als artsenbezoeker is het van belang dat je een arts of apotheker duidelijk kunt maken wat de werking van het geneesmiddel wat jij aanbeveelt is. Je krijgt als artsenbezoeker vaak een gebied toegewezen. Op het moment dat er een vernieuwd geneesmiddel op de markt is gebracht, breng jij dit bij de diverse artsen en apotheker onder de aandacht.

Competenties artsenbezoeker

Als artsenbezoeker is het van belang dat je commercieel bent ingesteld en goed kunt communiceren. Tevens is het belangrijk dat je oog hebt voor de wet- en regelgeving met betrekking tot geneesmiddelen. Je zal als artsenbezoeker vaak de rol van toezichthouder op je moeten nemen. Dit om ervoor te zorg dat de wet- en regelgeving met betrekking tot geneesmiddelen wordt nageleefd. Het is eveneens van belang dat je over voldoende doorzettingsvermogen beschikt en stressbestendig bent. Om ervoor te zorgen dat je artsen en apothekers aanspoort tot het inkopen van een specifiek geneesmiddel is het belangrijk dat je goed kunt overtuigen en kunt onderhandelen. Daarnaast is het van belang dat je goed kunt plannen en organiseren omdat artsen vaak een volle agenda hebben en jij niet de enige artsenbezoeker bent die langs komt. Andere belangrijke kernwoorden van een artsenbezoeker zijn promoten, mensenkennis, netwerken en overtuigingskracht.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als artsenbezoeker

De doorgroeimogelijkheden van een artsenbezoeker zijn over het algemeen goed te noemen. Dit omdat de farmaceutische industrie continue in ontwikkeling is. Wel is het van belang dat je over voldoende kennis en vaardigheden beschikt om door te kunnen groeien. Wanneer je over voldoende kennis en vaardigheden beschikt, kunnen de doorgroeimogelijkheden van een artsenbezoeker gezien worden in het bekleden van een hogere functie zoals de functie van een regiomanager of een sales manager.

Arbeidsvoorwaarden en salaris artsenbezoeker

Het salaris van een artsenbezoeker zal tussen de € 3000,- en de € 4000,-  bruto per maand liggen. Hoeveel je exact verdiend is afhankelijk van het opleidingsniveau en de werkzaamheden die je als artsenbezoeker uitvoert. Vaak is er in het uitvoeren van de werkzaamheden van een artsenbezoeker sprake van een bonusconstructie waardoor het salaris behoorlijk op kan lopen. Tevens heeft een artsenbezoeker vaak een auto van de zaak tot zijn of haar beschikking omdat een artsenbezoeker veelal onderweg is.

Mijnzzp.nl