Graffiti verwijderaar

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Team Mijnzzp

Inhoudsopgave
Beroep graffiti verwijderaar
Werken als graffiti verwijderaar
Nadelen van graffiti
Wat is graffiti?
Graffiti verwijderen kost veel geld:
Graffiti verwijderen:
Opleidingen tot graffiti verwijderaar
Bedrijven waar een graffiti verwijderaar werkzaam kan zijn
Competenties graffiti verwijderaar
Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als graffiti verwijderaar
Arbeidsvoorwaarden en salaris graffiti verwijderaar
Eigen bedrijf starten als Graffiti verwijderaar
Boekhoudprogramma vergelijken Graffiti verwijderaar

Beroep graffiti verwijderaar

Een graffiti verwijderaar is een medewerker die verantwoordelijk is voor het verwijderen van graffiti. Daarnaast zijn de meeste graffiti verwijderaars verantwoordelijk voor het aanbrengen van anti-graffiticoating om aangebrachte graffiti makkelijker te kunnen verwijderen. Het onzichtbaar verwijderen van graffiti is in lang niet alle gevallen mogelijk. Vooral het onzichtbaar verwijderen van graffiti van gevels kan nogal eens lastig zijn. Een graffiti verwijderaar is dus verantwoordelijk voor het verwijderen van graffiti op verschillende soorten ondergronden. Denk bijvoorbeeld aan graffiti op muren, graffiti in tunnels, graffiti op treinen en aan graffiti langs snelwegen. Een graffiti verwijderaar zal meestal ingehuurd worden door een gemeente, wegbeheerder of vastgoedeigenaar, die van graffiti af willen. Een graffiti verwijderaar maakt meestal gebruik van een krachtige hogedrukreiniger of straalmachine om graffiti te verwijderen. Welke methode een graffiti verwijderaar zal toepassen is afhankelijk van de graffiti en de ondergrond. Tegenwoordig bestaan er verschillende mogelijkheden om graffiti op een goede manier te verwijderen zonder dat er schade ontstaat of er zichtbare plekken achterblijven. In alle gevallen is goed advies belangrijk als het aankomt op het verwijderen van graffiti. Graffiti is voor veel mensen een grote ergernis, omdat graffiti een verkeerde indruk geeft en economische schade oplevert. Het verwijderen van graffiti is meestal een flinke klus, die in sommige gevallen kostbaar is. Denk hierbij aan een treinstel, die in de sommige gevallen opnieuw gespoten moet worden als de graffiti niet meer te verwijderen is. Ook het schoonmaken van straatmeubilair of bijvoorbeeld stroomkasten is kostbaar. Graffiti kan verwijderd worden door middel van stoommachines, reinigingsmiddel of door middel van stralen. Welke techniek of methode het beste toegepast kan worden is afhankelijk van de ondergrond. De meeste graffiti verwijderaars zijn ook verantwoordelijk voor andere werkzaamheden.

Werken als graffiti verwijderaar

Een graffiti verwijderaar zal in de meeste gevallen aangemerkt moeten worden als hogedrukreiniger of als facilitair medewerker. In sommige gevallen kan graffiti verwijderd worden met een goede hogedrukreiniger of stoomreiniger, echter zal dit in lang niet alle gevallen het gewenste resultaat opleveren. Als graffiti niet meer te verwijderen is kan er ook gekozen worden voor het stralen. Het stralen is wel een heel grove manier om graffiti te verwijderen, omdat de ondergrond schade kan oplopen als het stralen op een verkeerde manier uitgevoerd wordt. Daarnaast kan het belangrijk zijn om de hele gevel of andere oppervlak te stralen, zodat er geen verschil ontstaat. Als alleen de graffiti gestraald wordt, bestaat de kans dat dit zichtbaar zal blijven. Het stralen van een gevel om graffiti te verwijderen moet gezien worden als de laatste optie. Een andere optie is het chemisch reinigen, wat nadelig is voor het milieu. Tegenwoordig bestaan er ook speciale biologische afbreekbare middelen om graffiti te verwijderen. Als graffiti is aangebracht op een geschilderde of gespoten ondergrond, zoals een tunnel of trein, is het meestal nodig om opnieuw te schilderen of te spuiten.

Nadelen van graffiti

Een van de grootste nadelen van graffiti is dat graffiti wordt gezien als verloedering. Vooral als er sprake is van veel graffiti krijgen mensen al snel een onveilig gevoel. Daarnaast veroorzaakt het aanbrengen van graffiti economische schade, omdat eigenaren in sommige gevallen veel kosten moeten maken om graffiti te verwijderen. Om te voorkomen dat graffitispuiters op een bepaalde plek veel graffiti aanbrengen zorgen gemeentes er voor dat nieuwe graffiti snel verwijderd wordt, zodat er geen aantrekkingskracht ontstaat op andere graffitispuiters. Op plekken waar regelmatig graffiti wordt aangebracht kan een gemeente er ook voor kiezen om preventief een coating aan te brengen, zodat graffiti makkelijker verwijderd kan worden. De meeste gemeentes maken contractuele afspraken met middenstanders om graffiti snel te verwijderen. Hierdoor hoeven winkeliers, beheerders of vastgoedeigenaren niet zelf een bedrijf in te schakelen. Het belangrijkste doel hiervan is het snel en effectief verwijderen van graffiti om verloedering tegen te gaan.

Wat is graffiti?

Graffiti is een verzamelnaam voor teksten en afbeeldingen die op straatmeubilair, gevels of op andere openbare plaatsen of voertuigen worden aangebracht. Het maakt verder niet uit of dit illegaal is aangebracht of juist met toestemming. Als graffiti teksten bevatten noemt men deze ook wel eens tags. Ondanks dat graffiti in veel gevallen illegaal wordt aangebracht bestaan er ook zogenaamde echte graffitikunstenaars.

Graffiti verwijderen kost veel geld:

Graffiti verwijderen:

Opleidingen tot graffiti verwijderaar

Er bestaan geen erkende opleidingen tot graffiti verwijderaar. De meeste graffiti verwijderaars leren de kneepjes van het vak in de praktijk van andere ervaren collega's die gezien kunnen worden als leermeester. Daarnaast is het denkbaar dat een graffiti verwijderaar ook andere werkzaamheden uitvoert afhankelijk van de werkgever. Het werken als graffiti verwijderaar zal over het algemeen niet om een specifieke opleiding vragen, omdat het verwijderen van graffiti gezien moet worden als ongeschoolde arbeid. Het is wel denkbaar dat een graffiti verwijderaar een VCA cursus moet volgen, omdat een graffiti verwijderaar in sommige gevallen ook werkzaam is met straalapparatuur. Als startende zzp'er, is het belangrijk om de zzp boekhouding op een goede manier op te zetten voor je eigen bedrijf. Dit kan tegenwoordig het beste bereikt worden door het gebruik van online boekhouden. Hiervoor is het wel belangrijk om eerst de verschillende online zzp boekhoudprogramma's met elkaar te vergelijken. Zo kom je uiteindelijk tot het juiste pakket voor de financiële administratie.

Bedrijven waar een graffiti verwijderaar werkzaam kan zijn

Een graffiti verwijderaar kan voor verschillende bedrijven werkzaam zijn. Denk bijvoorbeeld aan schoonmaakbedrijven, gemeentes of aan industriële schoonmaakbedrijven. Daarnaast is het denkbaar dat een graffiti verwijderaar werkzaam is als ondernemer. In de meeste gevallen zal het verwijderen van graffiti een aanvulling zijn op andere werkzaamheden.

Competenties graffiti verwijderaar

De belangrijkste competentie van een graffiti verwijderaar is het kunnen geven van goed advies, zodat er geen schade ontstaat door het verwijderen van de graffiti. Daarnaast moet een graffiti verwijderaar beschikken over goede communicatieve vaardigheden, omdat je meestal te maken hebt met verschillende opdrachtgevers. Algemeen belangrijke woorden zijn inzicht, doorzettingsvermogen, secuur, veiligheid, plannen en organiseren. Als een graffiti verwijderaar verantwoordelijk is voor andere werkzaamheden kan er sprake zijn van aanvullende belangrijke competenties, die verder niet zomaar aan te geven zijn.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als graffiti verwijderaar

Het arbeidsmarktperspectief van een graffiti verwijderaar is niet van toepassing, omdat de werkzaamheden daarvoor te specifiek zijn. In de meeste gevallen betreft het verwijderen van graffiti een aanvulling op andere werkzaamheden. Er zijn verder ook geen doorgroeimogelijkheden te benoemen, omdat dit afhankelijk is van het opleidingsniveau, de competenties en de werkgever. Over het algemeen zal een graffiti verwijderaar niet veel te maken hebben met mogelijke doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsvoorwaarden en salaris graffiti verwijderaar

Er zijn geen voorbeelden te geven van de arbeidsvoorwaarden, omdat je als graffiti verwijderaar werkzaam kan zijn voor verschillende organisaties en bedrijven met verschillende cao's. Ook is het voor dit beroep niet mogelijk om een salarisindicatie te geven, omdat dit beroep binnen verschillende soorten bedrijven kan voorkomen.

Eigen bedrijf starten als Graffiti verwijderaar

Als startende zzp'er is het, na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK), ook belangrijk om na te denken over de juiste verzekeringen. Afhankelijk van het type bedrijf en werkzaamheden kunnen verschillende belangrijke verzekeringen relevant zijn als Graffiti verwijderaar, waaronder:

Boekhoudprogramma vergelijken Graffiti verwijderaar

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Graffiti verwijderaar bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.

Klik hier om boekhoudsoftware te vergelijken voor een Graffiti verwijderaar.

Mijnzzp.nl